Η ανακοίνωση της ΔΕΕΠ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ για την Ημέρα της Γυναίκας αναφέρει το εξής:

Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας 8 Μαρτίου, η ΔΕΕΠ Ευρυτανίας της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ χαιρετίζει τους αγώνες και την προσφορά των γυναικών στη διαμόρφωση της σημερινής κοινωνικής πραγματικότητας. 

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είναι ημέρα αποτίμησης των κατακτήσεων και αφετηρία επίτευξης νέων στόχων και υπενθύμιση ότι ο αγώνας για την πραγματική ισότητα είναι συνεχής. Βέβαια τα τελευταία 40 χρόνια έχουν γίνει μεγάλα και σημαντικά βήματα για την ισότητα των δύο φύλων. Η θέση της γυναίκας βελτιώθηκε αισθητά σε σύγκριση με το παρελθόν. Μπορούν σαφώς να γίνουν πολλά περισσότερα, να υπάρχει επαρκής, ισόρροπη εκπροσώπηση των γυναικών σε όλους τους τομείς της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής ζωής, στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, για μια ισχυρή κοινωνία, μια κοινωνία φιλελεύθερη.

Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ υποστηρίζει τους αγώνες για τα δικαιώματα των γυναικών, καθώς η ευρύτερη και ενισχυμένη παρουσία τους είναι απόλυτα συνδεδεμένη με τις έννοιες της ποιότητας ζωής, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με την ουσία της Δημοκρατίας.

Σήμερα 8 Μαρτίου 2022 η σκέψη μας βρίσκεται στην αφανή ηρωΐδα γυναίκα του πολέμου στην Ουκρανία, που προσδοκεί καλύτερη τύχη κινούμενη με τα παιδιά της προς τα δυτικά, με την ελπίδα μιάς καλύτερης ζωής. Αυτή η δραματική εικόνα, που μας προβληματίζει όλες και όλους, στιγματίζει τον πολιτισμό μας κατά τη φετινή επέτειο της Ημέρας της Γυναίκας.

Η ΔΕΕΠ Ευρυτανίας της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ εύχεται χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες του κόσμου.

                                                                           Ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ευρυτανίας

                                                                                         ΙΩΑΝΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ