Οι Δήμοι Καρπενησίου και Αγράφων συμμετείχαν στην 8η Athens International Tourism & Culture Expo 2021 που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο από τις 25 έως τις 27 Νοεμβρίου 2021 όπου φιλοξενήθηκαν στο περίπτερο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Τον Δήμο Καρπενησίου εκπροσώπησαν η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γεωργία Γκαρίλα, η Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Ευδοξία Κονιαβίτη και η Δημοτική Σύμβουλος Παρασκευή Τσιτούρη όπου είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν και να συζητήσουν για θέματα ανάπτυξης του τουριστικού μας προϊόντος με επαγγελματίες του τουρισμού όπως tour operators θεματικού τουρισμού, travel consultants, δημοσιογράφους και travel bloggers. Οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις δράσεις μας και να ταξιδέψουν μέσω της εικονικής πραγματικότητας στα σημαντικότερα αξιοθέατα της περιοχής μας. Το Δήμο Αγράφων σε μια από τις πρώτες προσπάθειες εξωστρέφειας του δήμου, εκπροσώπησε η Αντιδήμαρχος Αννέτα Κοτρώνα και η ειδική σύμβουλος Βάλια Τάτση, ενημερώνοντας το κοινό με το νέο φυλλάδιο τουριστικής προβολής του δήμου.

Στα εγκαίνια της έκθεσης παρευρέθηκαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών  Θόδωρος Σκυλακάκης, η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Ηλίας Μπουρμάς.

Ευρυτανικές παρουσίες και στην έκθεση Xenia

Μια μέρα μετά στα πλαίσια της έκθεσης Xenia – Greece που πραγματοποιήθηκε στις 28-30 Νοεμβρίου 2020 στο ΜETROPOLITAN EXPO, οι δυναμικές ευρυτανικές παρουσίες δεν έλλειπαν.

Παρούσα η Υφυπουργός Τουρισμού κα Σοφία Ζαχαράκη που επισκέφτηκε όλα τα περίπτερα της έκθεσης, αλλά και η ξεχωριστή παρουσία της ευρυτάνισσας food blogger Ελπίδας Χαραλαμπίδου, η οποία εντυπωσίασε με τις προτάσεις της στο περίπτερο του Greek Breakfast – Ελληνικό Πρωινό. To Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος εμπνεύστηκε και ανέπτυξε το πρόγραμμα Greek Breakfast – Ελληνικό Πρωινό που έχει αντικείμενο του τον εμπλουτισμό του πρωινού που προσφέρεται στα ξενοδοχεία με χαρακτηριστικά ελληνικά αγροδιατροφικά προϊόντα και παραδοσιακά εδέσματα που αναδεικνύουν τη γαστρονομική παράδοση και ταυτότητα κάθε ελληνικού τουριστικού προορισμού.