Ένα ακόμα υπέροχο βίντεο από το Greek Village Life για την παράδοση και την γαστρονομία της Ευρυτανίας. Αυτή τη φορά οικοδέσποινα της εκπομπής του καναλιού στο youtube, ήταν η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Ευρυτανίας κα Ιουλία Πετροπούλου, κατά κόσμων Λίτσα. ‘‘Πολλές φορές η νοσταλγία της παλιάς εποχής, κάνει το φαγητό, πιο νόστιμο! Οι αγαπημένες μας γεύσεις που συνδέονται με ευχάριστες στιγμές της ζωής μας και την παιδική μας ηλικία, συνήθως είναι τα φαγητά, με τη μεγαλύτερη νοστιμιά. Πόσο μάλλον όταν αυτά μαγειρεύονται με αγάπη και καλοσύνη. Στην καρδιά της Ρούμελης στο όμορφο Καρπενήσι, η Λίτσα Πετροπούλου, μας υποδέχεται με χαρά στο σπιτικό της και με ντόπια προϊόντα της περιοχής, μας μαγειρεύει με συγκίνηση και νοσταλγία “το φαγητό της εργατιάς” όπως θυμάται, από την μητέρα της όταν είχε εργάτες και έπρεπε με λίγα υλικά να ταΐσει πολλά άτομα.’’, αναφέρουν χαρακτηρίστηκα οι δημιουργοί του βίντεο στον πρόλογο του.

Μια από τις παραδοσιακές συνταγές της περιοχής, κεφτέδες με χυλοπίτες στη γάστρα, με αγνές πρώτες ύλες και τη συνταγή από παλιά, σύστησαν με τον καλύτερο τρόπο την τοπική γαστρονομία μέσω του βίντεο που θα προβληθεί και σε Ευρωπαϊκές χώρες, με αφορμή την Ευρωπαϊκή Πράσινη Εβδομάδα.

‘‘Η πλούσια διατροφική κληρονομιά, η ιστορία, ο πολιτισμός μας, η ελληνική φιλοξενία τα έθιμα κι οι παραδόσεις μας, είναι στοιχεία που πρέπει διαχρονικά, να τα σεβόμαστε, να τα προστατεύουμε, να τα αναδεικνύουμε και να τα χαιρόμαστε! Με το κανάλι μας, συνεχίσουμε κοντά στα χωριά και τους ανθρώπους του μόχθου, προσφέροντας υψηλής ποιότητας ντοκιμαντέρ, με θέματα που ασχολούνται με την άυλη πολιτιστική μας κληρονομιά και παράδοση’’, αναφέρει για την προσπάθειά της η εθελοντική ομάδα “ΕΠΠΙ-ΔΡΟΥΜΕ” που βρίσκεται πίσω από την παραγωγή των βίντεο.