Όπως κάθε χρόνο την 1η Νοεμβρίου τιμώνται οι δύο θαυματουργοί Άγιοι, οι θεραπευτές, οι γιατροί που δεν έπαιρναν χρήματα, γι’ αυτό ονομάζονται και Ανάργυροι. Η μνήμη των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού στα Λεπιανά, γιορτάστηκε και φέτος στην ομώνυμη μεγάλη εκκλησία του χωριού, όπου υπάρχει και η θαυματουργή εικόνα των Αγίων Αναργύρων, με μεγάλη κατάνυξη από πλήθος πιστών που κατέφθασαν χθες Τετάρτη στο χωριό από όλη την Ευρυτανία και την Αιτωλοακαρνανία.

Μετά τη Θεία Λειτουργία στην οποία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Καρπενησίου κ.κ. Γεώργιος, ακολούθησε το καθιερωμένο πανηγύρι όπου είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν όλοι οι παραβρισκόμενοι, να γλεντήσουν και να ψωνίσουν από τους πλανόδιους πωλητές, οι οποίοι είναι πιστοί στην παράδοση χρόνων, με την καλοκαιρία της ημέρας να είναι σύμμαχός τους.

Φέτος, το ‘παρών’ έδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας κ. Αριστείδης Τασιός, ο οποίος συνοδευόταν από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανό ο οποίος είχε ξαναβρεθεί στα Λεπιανά το 2018 ως υποψήφιος τότε, ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Αλέξης Καρδαμπίκης και πλήθος αντιδημάρχων των Αγράφων.