Μικρή αποδείχτηκε τελικά η αίθουσα εκδηλώσεων της Τοπικής Κοινότητας του Αγίου Κωνσταντίνου Αγρινίου για να χωρέσει τον κόσμο που προσήλθε στην παρουσίαση του βιβλίου του Πρωτοπρεσβυτέρου και Θεολόγου πατρός Ευαγγέλου Φεγγούλη, Αρχιερατικού Επιτρόπου Αγράφων της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου, με τίτλο: “ΤΑ ΑΓΡΑΦΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ”. Η αίθουσα ήταν κατάμεστη, τόσο από Ευρυτάνες, κατοίκους του Οικισμού και ιερείς, που είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τις τοποθετήσεις σημαντικών ομιλητών, οι οποίοι με πολύ μεράκι, γλαφυρότητα και συχνά ρητορική ευγλωττία, ξεδίπλωσαν τις σελίδες του σπουδαίου αυτού πονήματος του π. Ευαγγέλου Φεγγούλη.

Την εκδήλωση παρουσίασε με εξαιρετικό τρόπο ο Ευρυτανικής καταγωγής δημοσιογράφος Παντελής Κούτσικος, κάνοντας και μια πρώτη εισαγωγή στο βιβλίο και στη συνέχεια χαιρέτησαν την εκδήλωση ο Πρόεδρος του Πανευρυτανικού Συλλόγου Αιτ/νιας κ. Κωνσταντίνος Λιούπρας, που ήταν και ο συνδιοργανωτής της εκδήλωσης, ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γεώργιος Παπαναστασίου, η θεαματική Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος κ. Κατερίνα Καλαντζή, η Αντιδήμαρχος Αγράφων κ. Αννέτα Κοτρώνα, και ο εκπρόσωπος των Εκδόσεων ΒΟΪΔΗ, κ. Χρήστος Βοϊδής. Άπαντες αναφέρθηκαν με θερμά λόγια για τον συγγραφέα και του ευχήθηκαν καλή δύναμη στο πλούσιο ποιμαντικό αλλά και συγγραφικό του έργο.

Ο συγγραφέας π. Ευάγγελος Φεγγούλης, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Δαμασκηνό που «λάμπρυνε» με την παρουσία του, όπως χαρακτηριστικά τόνισε την εκδήλωση, τον Δήμαρχο της πόλης του Αγρινίου κ. Γεώργιο Παπαναστασίου, την Αντιπεριφερειάρχη κ. Καλαντζή, τους Αντιδημάρχους Αγράφων και Αγρινίου, τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. του Πανευρυτανικού, τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου, την οικογένεια του και τα πνευματικά του παιδιά που ενδιαφέρθηκαν για την διοργάνωση της εκδήλωσης και φυσικά τους εκλεκτούς εισηγητές, για την ξεχωριστή τιμή που του έκαναν για να μιλήσουν για το βιβλίο του. Ιδιαίτερο χρώμα στην παρουσίαση έδωσε ο φοιτητής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Ιωάννης Φεγγούλης, γιός του συγγραφέα που ανέγνωσε με εξαιρετικό τρόπο αποσπάσματα από το βιβλίο.

Η Κοινότητα του Αγίου Κωνσταντίνου Αγρινίου φαίνεται ότι θα είναι και το νέο ‘σπίτι’ του δραστήριου ιερέα της Κρέντης Ευρυτανίας, καθώς ο π. Ευάγγελος Φεγγούλης μετακινείται από Αρχιερατικός Επίτροπος Αγραίων – Αγράφων της Ι.Μ. Καρπενησίου, στην ενορία της κοινότητας, για να συνεχίσει το έργο του.