ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ: 20.000 δολάρια από τους Ευρυτάνες της Αμερικής

1264

Πέντε Ευρυτάνες της Αμερικής ο Σεραφείμ Γαλατσιάτος, Αναστάσιος Καζάκος, Κωνσταντίνος Καζάκος, Παναγιώτης Κακούρας και ο Δημήτριος Τάσσιος, συγκέντρωσαν και προσέφεραν 20.000 δολάρια για αγορά καινούριου αυτοκινήτου στην Ι.Μ. Καρπενησίου.

Η δωρεά τους ήταν πολύ σημαντική μιας και το από 15ετίας υπηρεσιακό, κρατικό αυτοκίνητο της Ιεράς Μητροπόλεως, το οποίο, λόγω παλαιότητας, παρουσιάζει πλήθος μηχανικών προβλημάτων. Η Ι.Μ. Καρπενησίου ευχαρίστησε τους δωρητές για την προσφορά των χρημάτων.

Συνεχίζονται τα μαθήματα ψηφιδωτών

Στις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων της Μητροπόλεως, στην Ανατολική Φραγκίστα συνεχίστηκε το μηνιαίο μάθημα ψηφιδωτού και για το μήνα Νοέμβριο. Στις αρχές του μήνα οι μαθητές του εργαστηρίου ψηφιδωτού της Μητροπόλεως επισκέφτηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών και την Ιερά Μονή Οσίου Λουκά του Στειριώτη. Στη Μονή του Οσίου Λουκά η υπεύθυνη ψηφιδωτού του εργαστηρίου κ. Αντωνοπούλου, παρουσίασε στους μαθητές το καλλιτεχνικό μεγαλείο των ψηφιδωτών της περιοχής, αναπτύσσοντας διαδικασίες και μεθόδους ευρέσεως και παρασκευής των ψηφίδων για τη δημιουργία των εντυπωσιακών χιλιόχρονων έργων της Μονής. Στη συνέχεια και μετά το γεύμα, που παρέθεσαν οι πατέρες της Μονής, ακολούθησε επίσκεψη στην Ιερά Μονή Ιερουσαλήμ στον Παρνασσό και επιστροφή στο Καρπενήσι.