Ένα όμορφο και δημιουργικό καλοκαίρι ξεκινάει και για τους Προυσιώτες με μία σειρά εκδηλώσεων και δράσεων που περιλαμβάνονται στο φετινό καλοκαιρινό πρόγραμμα που διοργανώνει ο Σύλλογος Απανταχού Προυσιωτών.
Οι εκδηλώσεις ξεκινούν μετά το Δεκαπενταύγουστο, στις 19 Αυγούστου ημέρα Παρασκευή, με το Τουρνουά Τάβλι (δηλώσεις συμμετοχής για το τουρνουά τάβλι μέχρι την παραμονή, στις 18/8 στο τηλ. του Γ. Σταυρόπουλου) και το βράδυ της ίδιας ημέρας με τη συναυλία με τον Μανώλη Καραντίνη στην πλατεία του χωριού. Την επόμενη ημέρα στις 20 Αυγούστου θα πραγματοποιηθούν μαθήματα καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης ΚΑΡΠΑ, επίσης στην πλατεία του χωριού από εξειδικευμένο προσωπικό και το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις 7:30 μμ θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Μπουμπουρή ‘Η ΛΕΥΚΗ ΤΩΝ ΒΡΑΧΩΝ’ στο δημαρχείο του χωριού. Την Κυριακή στις 21 Αυγούστου το πρωί θα ξεκινήσει καθαρισμός των μονοπατιών των γύρω περιοχών του χωριού και η συγκέντρωση των εθελοντών θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία. Το βράδυ της ίδιας ημέρας στις 8:30μμ όσοι αγαπούν τον μαγικό κόσμο της Αστροφυσικής θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα ταξίδι στο Σύμπαν μέσω των βασικών αρχών της Αστροφυσικής. Το δρόμο προς τους αστερισμούς θα δείξουν ο Φάνης Σμάνης και ο Δημήτρης Δεληγεωργόπουλος στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας της Αγίας Παρασκευής.
Επίσης την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί από τις 5:00 το απόγευμα στις 8:00 το βράδυ η δράση του ΚΙΠΕ Museum Summer Camp, αφιερωμένο στις μεγάλες του Γένους Σχολές της Ευρυτανίας, με την επιμέλεια και τον σχεδιασμό της Ηλιάνας Ζιώγας και του Αθανασίου Αθανασία.
Λίγο πριν το τέλος του φετινού καλοκαιριού στις 22 Αυγούστου μέλη και φίλοι του Συλλόγου θα πραγματοποιήσουν πικ- νικ στο εξωκλήσι των Αγίων Αποστόλων και το φετινό καλοκαίρι θα ολοκληρωθεί στις 23 Αυγούστου ανήμερα του εορτασμού της Παναγίας της Προυσιώτισσας με το πανηγύρι στην πλατεία του χωριού, με την καταπληκτική φωνή του Θ. Μάκκα σε παραδοσιακά τραγούδια του τόπου μας. Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα είναι σύντομα διαθέσιμο στο site του Συλλόγου: e-prousos.gr.
Τέλος στις 5 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση, των αποφοίτων του Κατσάμπειου, του έτους 1972, στο Καρπενήσι, μετά από 50 χρόνια.