Καρδαμπίκης – Μπαμπαλής στο Β’ Γύρο

1726

Θρίλερ με την καταμέτρηση των ψήφων στα Άγραφα

Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίχθηκε η καταμέτρηση των ψήφων στο Δήμο Αγράφων, η οποία κράτησε μέχρι και την Τρίτη σε κάποιες περιπτώσεις. Η εκλογική διαδικασία, όπως αναμενόταν με τρεις συνδυασμούς, αποδείχτηκε δύσκολο εγχείρημα σε έναν τόσο ιδιόμορφο Δήμο όπως είναι τα Άγραφα. Ο συνδυασμός του Θεόδωρου Μπαμπαλή ‘Ανανέωση Προοπτική’ έλαβε 2.476 ψήφους που μεταφράζεται σε 39,37% και προηγείται έναντι του συνδυασμού του Αλέξη Καρδαμπίκη ‘Δύναμη Ανάπτυξης των Αγράφων’ που έλαβε 2.137 ψήφους και 33,97% που ήρθε δεύτερος και του συνδυασμού της Χρυσούλας Σουλιώτη ‘Όραμα Αναγέννησης Δήμου Αγράφων’ που έλαβε 1.676 ψήφους και 26,64% που ήρθε τρίτη.

Όπως διαμορφώθηκε το εκλογικό αποτέλεσμα, η κα Σουλιώτη αποκλείεται από τον Β’ Γύρο των εκλογών, όπου θα αναμετρηθούν οι κύριοι Μπαμπαλής και Καρδαμπίκης για να δοθεί η τελική ετυμηγορία των Αγραφιωτών ως προς την επιλογή του νέου τους Δημάρχου.

Οι έδρες με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα διαμορφώνονται ως εξής:

‘Ανανέωση Προοπτική’ – 8 έδρες

‘Δύναμη Ανάπτυξης των Αγράφων’ – 7 έδρες

‘Όραμα Αναγέννησης Δήμου Αγράφων’ – 6 έδρες

Βέβαια, όποιο και να είναι το τελικό αποτέλεσμα, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον την επόμενη μέρα στη διοίκηση του Δήμου Αγράφων, μιας και με το νέο σύστημα θα είναι ιδιαίτερα ενεργός ο ρόλος όλων των παρατάξεων και των δημοτικών συμβούλων τους όχι μόνο στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και στις θέσεις ευθύνης.

Οι δηλώσεις των υποψηφίων

Μετά την πρώτη αυτή εκλογική αναμέτρηση και τα αποτελέσματα αυτής οι επικεφαλής των συνδυασμών προέβησαν σε δηλώσεις:

Ο Θεόδωρος Μπαμπαλής ,επικεφαλής της παράταξης “Ανανέωση Προοπτική” δήλωσε:

“Ως υποψήφιος Δήμαρχος με το Συνδυασμό #Ανανέωση Προοπτικήθα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους δημότες του Δήμου Αγράφων ,απ` όποιο πολιτικό χώρο και αν προέρχονται, που μας τίμησαν με την ψήφο τους, δείχνοντας μας την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη τους και ανέδειξαν το Συνδυασμό μας στην πρώτη θέση.
Σας ζητούμε να μας ξανά εμπιστευτείτε και την επόμενη Κυριακή 2 Ιουνίου 2019, αναδεικνύοντας το Συνδυασμό μας και πάλι Δημοτική Αρχή.
Παράλληλα, συγχαίρουμε όλους τους συνδυασμούς για το αποτέλεσμα τους. 
Σας ευχαριστώ όλους από τα βάθη της καρδιάς μου για την αγάπη που δείχνετε τόσο σε εμένα όσο και στον Συνδυασμό μας”.

Ο Αλέξης Καρδαμπίκης, επικεφαλής της παράταξης «ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ» δήλωσε:

‘’Αγραφιώτισσες και Αγραφιώτες,

Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για τη στήριξη στην παράταξη μας, τη «ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ» και σε εμένα προσωπικά.

Για εμάς όλοι οι συμπολίτες μας, είναι απολύτως ίσοι, δεν ξεχωρίζουμε κανέναν.
Χρειαζόμαστε την ψήφο σας και τη δεύτερη Κυριακή για να  δώσουμε τη μάχη της αναπτυξιακής προοπτικής του τόπου μας, όλοι μαζί με ενότητα και χωρίς ανταγωνισμούς.

Όσοι μας ψηφίσατε και μας δώσατε δύναμη την πρώτη Κυριακή και όσοι δεν μας ψηφίσατε, ενωμένοι ελάτε τη δεύτερη Κυριακή 2 Ιουνίου και στηρίξτε μας, δώστε μας την ψήφο σας.

Μπορούμε να διοικήσουμε με νέα λογική, νέους συμβούλους, νέο έμψυχο δυναμικό αλλά και την εμπειρία παλιότερων αυτοδιοικητικών  που φέρνει ασφάλεια και εμπιστοσύνη.
Είμαστε κοντά στην τελική νίκη..

Πάμε μαζί…

Σας ευχαριστώ θερμά’’

Η Χρυσούλα Σουλιώτη, επικεφαλής της παράταξης ‘Όραμα Αναγέννησης Δήμου Αγράφων’ δήλωσε:

‘’Αγαπητοί δημότες! Θα ήθελα παρελθούσης της πρώτης εκλογικής αναμέτρησης να σας απευθύνω ενώ πολύ μεγάλο ευχαριστώ για την υποστήριξή σας. Είναι μεγάλη τιμη για μένα που με στηρίξατε και με πιστέψατε σε αυτή τη εκλογική διαδικασία, δίδοντας στο συνδυασμό μας 6 έδρες. Η είσοδος μας στον δεύτερο γύρο δεν επετεύχθη, όμως οφείλουμε και σας υπόσχομαι την δυναμική που εσείς μας δώσατε να την μετατρέψουμε σε αγώνα διεκδίκησης για τον τόπο μας! Αυτό είναι ένα συμβόλαιο ευθύνης απέναντι σας. Η διεκδίκηση αυτής της δημαρχιακής θητείας ήταν ένας σκοπός στον οποίο συγκεντρώσαμε όλες μας τις δυνάμεις. Τώρα στόχος μας θα είναι με την ίδια δυναμική να απαιτήσουμε και να πετύχουμε για τον τόπο μας’’.