Όσα θα δούμε από τις 2 Αυγούστου έως τις 13 Αυγούστου.

  • ΒΡΑΔΙΕΣ ΑΣΤΡΟΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗΣ. Την Τετάρτη 16 Αυγούστου στο Μικρό Χωριό και την Κυριακή 20 Αυγούστου στον Προφήτη Ηλία στη Μυρίκη και ώρα 21:00 ο Σύλλογος Αστρονομίας «η Άρτεμις» διοργανώνει βραδιές αστροπαρατήρησης με αναγνώριση αστερισμών με γυμνό οφθαλμό, παρατήρηση Σελήνης, ορατών πλανητών και βαθέως ουρανού με τηλεσκόπιο. Σε περίπτωση νεφοκάλυψης του ουρανού, η εκδήλωση αναβάλλεται για την επόμενη νύχτα.
  • ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΛΙΝΑ ΚΑΝΑ. Την Τετάρτη 9 Αυγούστου στο Αμφιθέατρο Βασικής Βιβλιοθήκης στις 21:30 η Μελίνα Κανά, πιο ανανεωμένη από ποτέ, μετά από έναν κύκλο συνεχόμενων sold out εμφανίσεων στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα, παρέα με τον Αλέξανδρο Δάικο, έρχεται να μας διασκεδάσει τις καλοκαιρινές μας νύχτες.
  • 3ο Τουρνουά Foot Tennis. Την Πέμπτη 10 έως το Σάββατο 12 Αυγούστου διοργανώνεται το 3ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ FOOT TENNIS στο  Γήπεδο Μπάσκετ του 1ου Γυμνασίου και ώρα 17:00-23:00.
  • Παιδική Εκδήλωση. Την Πέμπτη 10 Αυγούστου διοργανώνεται παιδική εκδήλωση «ΑΝΕΜΟΣΚΟΡΠΙΣΜΑΤΑ: ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΙΑ» και ώρα 18:00 στο Πάρκο Αποδήμων Ευρυτάνων.
  • Παιδική Θεατρική Παράσταση. Την Πέμπτη 10 Αυγούστου διοργανώνεται παιδική θεατρική παράσταση «ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ» του Ντίνου Σπυρόπουλου στο ΤΚ Δομνίστας και ώρα 19:00.
  • Μουσική Εκδήλωση. Την Παρασκευή 11 Αυγούστου διοργανώνεται μουσική εκδήλωση στο ΤΚ Μεγάλου Χωριού και ώρα 21:00. Στην πλατεία του κοσμοπολίτικου Μεγάλου Χωριού θα απολαύσουμε μια βραδιά με λαϊκή και παραδοσιακή μουσική με τον Δημήτρη Αργυρίου.
  • Δημιουργικό Πρωινό. Το Σάββατο 12 Αυγούστου διοργανώνεται στην Κεντρική Πλατεία Καρπενησίου και ώρα 11:00 π.μ. ένα δημιουργικό πρωινό με ζωγραφική και διαγωνισμούς. Μια πρωτοβουλία του Φιλανθρωπικού Συλλόγου Ευρυτανίας «Μαζί για τον συνάνθρωπο».
  • Street Party. Το Σάββατο 12 Αυγούστου διοργανώνεται Street Party στον Πεζόδρομο Ζηνοπούλου και ώρα 21:00.
  • 2ος ΜΥΡΙΚΕΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ «ΔΑΣΟΥΣ». Την Κυριακή 13 Αυγούστου διοργανώνεται ο 2ος Μυρίκειος Δρόμος «Δάσους» στο Τ.Κ Μυρίκης και ώρα 11:00 π.μ. για τους λάτρεις των ορεινών δραστηριοτήτων.
  • ΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΤΗΣ 24ης Δεκεμβρίου 1942. Την Κυριακή 13 Αυγούστου διοργανώνεται η Ημέρα Μνήμης Πεσόντων της 24ης Δεκεμβρίου 1942, στην Κοινότητα Παλαιού Μικρού Χωριού και ώρα 9:00. Mέρα μνήμης και τιμής για τους 13 Μεγαλοχωρίτες και Μικροχωρίτες που παραμονή των Χριστουγέννων του 1942 εκτελέστηκαν από τους Ιταλούς κατακτητές, στην θέση «Λόγγοβες» του Παλαιού Μικρού Χωριού.
  • TRIO MOUSIKANTI. Την Κυριακή 13 Αυγούστου διοργανώνεται Μουσική Εκδήλωση με το Trio Mousikanti στην Πλατεία Προφήτη Ηλία και ώρα 21:00. Μια παρέα βιρτουόζων μουσικών, ένα φλογερό Τρίο, με τους Μανώλη Καραντίνη (μπουζούκι), Θάνο Γκιουλετζή (βιολί) και ο Αχιλλέα Σοφούδη με το πιάνο και τη φωνή του.