Η κα Κατερίνα Μπατζελή, επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «πατρίδα μας η Στερεά»,  δήλωσε ότι:

«Δύο περιφερειακές αρχές(2014-2023) και τρεις δημοτικές αρχές (2010-2023)της ΝΔ, καθυστέρησαν κατά 10 περίπου χρόνια τη κατασκευή ενός δημόσιου έργου, εκείνου της διευθέτησης Χ.Υ.Τ.Α του  Δ. Λαμιέων και επέκτασης κυττάρου, έργου που είχε την  δυνατότητα και κοινοτικής συγχρηματοδότησης του.

Έχασαν στην ουσία χρηματοδότηση επτά (7) εκατομμυρίων ευρώ από τα ευρωπαϊκά ταμεία και τώρα το εντάσσουν ως νέο δήθεν έργο στο μελλοντικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) για να μην αποκαλυφθούν οι σωρεία «λανθασμένων» κινήσεων,  χρεώνοντας τελικά τον Έλληνα φορολογούμενο .

Ένα έργο που είχε ταυτότητα και κωδικό(ΑΔΑ: 6Υ61465ΧΙ8- ΖΡΘ). Αλλάζει δε, μετά από χρόνια ο υπεύθυνος έργου που είναι πλέον ο Φο.Δ.Σ.Α ,όπως θα έπρεπε να είναι εξ αρχής. Σε όλη την δεκαετή ταλαιπωρημένη πορεία του έργου, η  μεταφορά αρμοδιοτήτων και υπεύθυνου του έργου έχει αλλάξει τρεις φορές ανάλογα με τον ποιον επέλεγαν ότι θα είναι ο «κλειδούχος του έργου» και ανακοίνωναν ταυτόχρονα ότι πρόκειται για νέο έργο με την εύρεση νέων δημόσιων πόρων.

Σήμερα, στην ουσία ξεκάνει και πάλι μια νέα διαγωνιστική διαδικασία, την οποία και θα παρακολουθούμε όπως και την επικαιροποίηση της μελέτης. Διαδικασία που θα πάρει πολύ χρόνο μετά το δεκαετές οδοιπορικό, για την πλήρη υλοποίηση του σημαντικού αυτού έργου που αφορά την ασφάλεια και περιβαλλοντική προστασία των πολιτών του Δήμου.

Το τρέχον σενάριο θα βασιστεί σε μια  νέα  μια προγραμματική συμφωνία, που η ΠΑ αποφάσισε με τον γνωστό «δημοκρατικό της  τρόπο» αν και υπεύθυνη για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης του εν λόγω έργου ύψους 6.800.000 ευρώ, να μην το παρουσιάσει στο Περιφερειακό Συμβούλιο πριν την έκδοση Δελτίου Τύπου(ΔΤ 12-07-22)

Η πρακτική της είναι γνωστή. Το ίδιο έγινε όταν ενέκρινε, με καθυστέρηση δύο ετών και με κίνδυνο να χαθούν ευρωπαϊκοί πόροι, τα έργα διαχείρισης βιοαποβλήτων των Δήμων Δελφών, Θηβαίων, Δωρίδος και Τανάγρας προϋπολογισμού 3.782.468(ΔΤ 11-07-22). Κι αυτό διότι είχε επιλέξει την συγκριτική μέθοδο αξιολόγησης …χωρίς καμία  συνεργασία με δήμους και Φο.Δ.Σ.Α. Πως μπορεί να εξηγήσει τώρα, για ποιό λόγο έκανε δύο χρόνια για να αξιολογήσει συγκριτικά και όχι άμεσα τέσσερις όλες κι όλες προτάσεις, που έγιναν όλες δεκτές. Τα έργα αυτά θα μπορούσαν να είχαν ήδη προχωρήσει εφόσον ο Φο.Δ.Σ.Α είχε συνεννοηθεί εκ του ρόλου του ώστε οι προτάσεις για εξοπλισμό να κατατεθούν όσοι είχαν έτοιμοι ΜΕΒΑ. Φυσικά εκτός από την ΠΑ υπάρχουν και άλλοι υπεύθυνοι που δεν έδωσαν την ανάλογη βαρύτητα στα θέματα ή προσπάθησαν να χειραγωγήσουν καταστάσεις… ‘Έπεται συνέχεια!

Αντί να απολογηθούν και να ζητήσουν συγγνώμη για την απώλεια κοινοτικών πόρων και προγραμμάτων,  πανηγυρίζουν, φωτογραφίζονται με τα Δελτία Τύπου»