Την περασμένη Τετάρτη, 2 Φεβρουαρίου 2022,  πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, των Προέδρων των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων της Χώρας και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας μπάσκετ κ. Ευάγγελο Λιόλιο διαδικτυακή συνάντηση, στην οποία συμμετείχε και ο Δήμαρχος Καρπενησίου και Πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας Νίκος Σουλιώτης.

Στην τηλεδιάσκεψη ο Πρόεδρος της ΕΟΚ κ. Ευάγγελος Λιόλιος, παρουσίασε την πρότασή του για τη συμβολή των Δήμων στην επόμενη μέρα του Ελληνικού Μπάσκετ αξιοποιώντας άμεσα και μετατρέποντας τα αθλητικά σωματεία της ΕΟΚ που δραστηριοποιούνται ανά την Ελλάδα σε ζωντανά κύτταρα της κοινωνίας προσφέροντας παράλληλα με το αθλητικό έργο και κοινωνικό.

Στόχος είναι η διοργάνωση αθλητικών δραστηριοτήτων σε όλη τη χώρα που θα ενεργοποιούν τις τοπικές κοινωνίες, τους φορείς και τους αθλητικούς συλλόγους.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας και Δήμαρχος Καρπενησίου Νίκος Σουλιώτης τόνισε την προτεραιότητα των δήμων της στερεάς Ελλάδας για ανάπτυξη του αθλητισμού και διαβεβαίωσε ότι η προσπάθεια αυτή θα βρει θετική ανταπόκριση και η τοπική αυτοδιοίκηση θα μεριμνήσει για τη στήριξη αθλητικών διοργανώσεων σε μια δύσκολη περίοδο για τις τοπικές κοινωνίες. Επιπλέον, τόνισε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Καρπενησίου για την προετοιμασία ομάδων αλλά και για τη διεξαγωγή αθλητικών διοργανώσεων κάτι που ο κ. Λιόλιος γνωρίζει και προσωπικά.