Μετά την κα Αθηνά Παπαχρήστου, η οποία αγόρασε με τις οικονομίες της ασθενοφόρο και το δώρισε στο ΕΚΑΒ Μεσολογγίου, τώρα δωρεά 100.000 ευρώ έκανε ένα ζευγάρι ηλικιωμένων στο νοσοκομείο Διδυμότειχου.

“Η Σωτηρία και ο Παναγιώτης Αραμπατζή από την Μάνη Διδυμοτείχου, είχαν φύγει μετανάστες το 1966 στη Γερμανία και επέστρεψαν στην πατρίδα για το υπόλοιπο της ζωής τους. […] Τα χρόνια της ξενιτιάς δεν ήταν εύκολα για την κα Σωτηρία, που εργαζόταν σε εργοστάσιο πλεκτών και σε σοκολατοποιΐα ενώ ο σύζυγός της ήταν υπάλληλος σε αυτοκινητοβιομηχανία. Μόνη της σκέψη ήταν πώς θα βοηθούσε την ιδιαίτερη πατρίδα της και για τον σκοπό αυτό έκανε οικονομίες όσο ζούσε στο εξωτερικό.

Σήμερα, εκείνη κοντά στα 86 με κλονισμένη την υγεία της, περνάει αρκετές ώρες στο κρεβάτι, ενώ ο σύζυγός της στα 90, στέκεται ακμαίος δίπλα της να τη φροντίζει. […] Πριν από δυο μήνες έστειλε τον άνδρα της στο Νοσοκομείο, ώστε να συζητήσει για τον τρόπο που θα έκαναν τη δωρεά.

Η ανταπόκριση και η χαρά μεγάλη από τη διοίκηση, οι οποίοι τους πρότειναν να αγοράσουν ένα μικρό λεωφορείο, το οποίο θα μεταφέρει άτομα με ειδικές ανάγκες στο Κέντρο Φυσικής Ιατρικής Αποκατάστασης Ορεστιάδας, τα οποία δέχονται τις υπηρεσίες του Κέντρου σε τακτική βάση και το οποίο διοικητικά ανήκει στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου. Λίγες μέρες αργότερα, κατάφεραν να επισκεφθούν οι δυο τους το Νοσοκομείο, για να ξεκινήσουν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες της δωρεάς. […]

Η διοίκηση του Νοσοκομείου με επιστολή της χαρακτηρίζει το ζευγάρι αυτό ως ευεργέτες, αφού απόδειξαν με τον τρόπο τους την αγάπη για τον τόπο και την τεράστια αλληλεγγύη στο συνάνθρωπο.

Πώς αξιοποιούνται τα χρήματα

Με τη δωρεά που ξεπερνά τις 100.000 ευρώ:

1. Το όχημα για τη μεταφορά ΑμεΑ, που είναι σε αναπηρικό αμαξίδιο, με την ένδειξη «ΔΩΡΕΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ» τέθηκε στην υπηρεσία του Νοσοκομείου και ειδικότερα του Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης Ορεστιάδας, αναβαθμίζοντας εντυπωσιακά τη λειτουργία του και ανακουφίζοντας τους ασθενείς και τις οικογένειές τους.

2. Το ιατρικό μηχάνημα (Υστεροσκόπιο) τοποθετήθηκε στη Μαιευτική/Γυναικολογική Κλινική του Νοσοκομείου και τώρα αποτελεί βασικό ιατρικό εργαλείο του Νοσοκομείου

3. Αγοράστηκαν και τοποθετήθηκαν σε κατάλληλες θέσεις, όπου ήταν απαραίτητο και αναγκαίο, 20 κλιματιστικά, 17 Ηλεκτρονικοί υπολογιστές, και 5 εκτυπωτές, διευκολύνοντας πάρα πολύ τη λειτουργία του Νοσοκομείου, αφού τα κλιματιστικά έδωσαν λύσεις στις δύσκολες συνθήκες εργασίας των γιατρών, κυρίως των χειρουργών, αλλά και των άλλων υγειονομικών και βελτίωσαν και το περιβάλλον νοσηλείας των ασθενών, ενώ οι Η/Υ βοηθούν πλέον τους γιατρούς να προσαρμοστούν στις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις των Νοσοκομείων προς όφελος όλων και κυρίως των ασθενών.

4. Βελτιώνεται ήδη ο Ιερός Ναός των Αγίων Αναργύρων που ανήκει στο Νοσοκομείο μας, βελτιώνοντας παράλληλα και την εν γένει εικόνα του Νοσοκομείου μας.

5. Ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση του στεγάστρου προ της κεντρικής εισόδου του Νοσοκομείου

6. Ολοκληρώθηκε η βελτίωση και ανακαίνιση της εξωτερικής όψης του κτιρίου των Διοικητικών Υπηρεσιών του Νοσοκομείου, εφαρμόστηκε η πλέον σύγχρονη μέθοδος προστασίας του και επίσης πραγματοποιείται η ανάπλαση του αύλειου χώρου του Νοσοκομείου μας, και με τον τρόπο αυτό αποκαταστάθηκε η υγιεινή αλλά και η αισθητική των συγκεκριμένων χώρων του Νοσοκομείου.”

Πηγή: CNN Greece

https://www.cnn.gr/ellada/story/393692/didymoteixo-zevgari-ilikiomenon-dorise-poso-ano-ton-100-000-evro-sto-nosokomeio