Η Κομματική Οργάνωση Ευρυτανίας του ΚΚΕ διοργάνωσε διαδικτυακή σύσκεψη στην πλατφόρμα ZOOM το Σάββατο 13 Μάρτη, στις 6μμ, με θέμα: Πολιτικές εξελίξεις: η πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ. Τα θέματα που θίγουν οι κομμουνιστές της Ευρυτανίας είναι τα εξής:

«1. Τα «έξυπνα μέτρα» της κυβέρνησης για την πανδημία, δηλαδή το λοκντάουν μέσα στο λοκντάουν, οι περιορισμοί στα sms, το όργιο προπαγάνδας και φυσικά το αμόκ βίας και καταστολής απέναντι στον «εχθρό λαό» δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την πανδημία.

Οι χώροι δουλειάς και ειδικά τα σχολεία έχουν καταστεί εστίες μετάδοσης του ιού, ενώ οι ελλείψεις του συστήματος υγείας βγάζουν μάτια. Στο Καρπενήσι  λείπουν γιατροί, νοσηλευτές, ΜΕΘ, ΜΑΦ, στελέχωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας τόσο στα Κέντρα Υγείας όσο και στα αγροτικά ιατρεία. Ένα χρόνο από την έναρξη της πανδημίας η κυβέρνηση και οι ντόπιοι εκπρόσωποί της δεν δέησαν να φέρουν ούτε ένα μοριακό αναλυτή για να βγαίνουν τα αποτελέσματα των μοριακών τεστ αυθημερόν. Οι καθυστερήσεις στα αποτελέσματα δημιουργούν μεγάλο κίνδυνο για διασπορά του ιού.

2. Οι κομμουνιστές της Ευρυτανίας στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε όλους τους εργαζόμενους που έχασαν ή κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους πληρώνοντας για μια ακόμα φορά την κρίση. Στηρίζουμε τον αγώνα των επικουρικών και των συμβασιούχων στο Θεραπευτήριο που πρόκειται να απολυθούν στις 31 Μαρτίου, δείχνοντας πόσο κροκοδείλια είναι τα δάκρυα που χύνει η κυβέρνηση για την υγεία και την Πρόνοια. Στηρίζουμε το αίτημα των εργαζόμενων στην κοινωφελή εργασία του ΟΑΕΔ για δουλειά με πλήρη αμοιβή και δικαιώματα και κατ’ αρχήν παράταση των συμβάσεών τους.

3. Καταγγέλλουμε τις προσπάθειες που γίνονται εν μέσω πανδημίας για την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών όπως η φύλαξη και η καθαριότητα σε μια σειρά φορείς στην Ευρυτανία. Η ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών σημαίνει κέρδος για τους εργολάβους, πιο ακριβές και χειρότερες ποιοτικά  υπηρεσίες, εργαζόμενους σε καθεστώς γαλέρας. Τόσο πολύ μάλιστα έχουν προχωρήσει αυτοί οι σχεδιασμοί που οι διάφοροι μηχανισμοί τάζουν ήδη θέσεις στις εργολαβίες. Εμπόριο ελπίδας-εξαγορά συνειδήσεων εν όψει πιθανών εκλογών.

4. Με το νέο πλαίσιο που διέπει την καινούρια δόση επιστρεπτέας προκαταβολής πετιούνται έξω το 50-60% των μικρομεσαίων. Η κυβέρνηση αρχίζει να παίρνει πίσω και τα λίγα που έδινε για να μην έχουμε μαζικά λουκέτα, ενώ ο πτωχευτικός κώδικας που θα μπει  σε ισχύ θα δώσει τη χαριστική βολή στους επαγγελματίες που συσσωρεύουν χρέη.

5. Η κυβέρνηση με πρόσχημα την πανδημία και με όπλο την τρομοκράτηση του λαού ξεθεμελιώνει ό,τι έμεινε όρθιο μετά από δέκα χρόνια μνημονίων. Οι φρούδες ελπίδες που πουλάει για φωτεινό μέλλον διαψεύδονται από την έκθεση Πισσαρίδη που περιλαμβάνει περαιτέρω κόψιμο μισθών, συντάξεων, ακόμα και του επιδόματος ανεργίας. Οι ελπίδες από το «Πακέτο Ανάκαμψης της ΕΕ» διαψεύδονται από το γεγονός ότι αυτό θα κατευθυνθεί κατά70% στις …Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας δηλαδή σε φωτοβολταϊκά, ανεμογεννήτριες κτλ. Μπόλικο χρήμα για το κεφάλαιο φτώχεια για τον λαό: αυτό είναι το μέλλον που μας επιφυλάσσουν. Είναι η ώρα να σηκώσουμε κεφάλι. Κάθε σωματείο, κάθε σύλλογος, κάθε φορέας της Ευρυτανίας να πάρει αγωνιστικές αποφάσεις  που θα συναντηθούν σε μια μεγάλη εκδήλωση διαμαρτυρίας και διεκδίκησης μέσα στον Μάρτη».