Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Ευρυτανίας του ΚΚΕ «το σημερινό (29 Μαρτίου 2023) πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ” για το Νοσοκομείο Καρπενησίου αφήνει ερωτήματα που πρέπει άμεσα να απαντηθούν από την Διοίκηση του Νοσοκομείου, την ΥΠΕ και φυσικά την κυβέρνηση που έχει την απόλυτη πολιτική ευθύνη». Μετά το συγκεκριμένο δημοσίευμα έχει προκληθεί μεγάλη αναστάτωση και το ΚΚΕ Ευρυτανίας αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Η ΚΟ Ευρυτανίας του ΚΚΕ, από πριν την πανδημία ακόμα, είχε επισημάνει τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές, ελλείψεις που δεν καλύφθηκαν ούτε μέσα στην πανδημία. Μάλιστα, έγιναν ακόμα μεγαλύτερες με το αυταρχικό και αντιεπιστημονικό μέτρο των αναστολών εργασίας. Οι ελλείψεις αυτές καταγράφτηκαν και σε σχετική ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ στη Βουλή.
Τα μεγάλα κενά στο Νοσοκομείο και γενικά στις δομές υγείας της Ευρυτανίας είχαν επισημανθεί και στις μαζικές κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας μαζικών φορέων της περιοχής, όπου με σαφήνεια είχε επισημανθεί ότι το νοσοκομείο όλη αυτή την περίοδο κρατιέται όρθιο βασισμένο στη αυταπάρνηση του λιγοστού προσωπικού του. Οι κινητοποιήσεις αυτές είχαν συναντήσει την λυσσαλέα επίθεση των μηχανισμών της κυβέρνησης στην περιοχή και συκοφαντήθηκαν ως “κομματικές” και “υπονομευτικές του νοσοκομείου”.
Η κυβέρνηση, παραμένει στις ράγες των πολιτικών όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και με την πολιτική της εμπορευματοποίησης της υγείας οδηγεί στην απαξίωση συνολικά του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, Συντηρεί τις μεγάλες ελλείψεις, διαιωνίζει την ομηρία των συμβασιούχων, προωθεί το σχέδιο για το Νεο ΕΣΥ που θα μετατρέψει τα περιφερειακά νοσοκομεία σε Κέντρα Υγείας.
Άσχετα λοιπόν με τις απαντήσεις που θα δοθούν για τα ζητήματα που εγείρονται από το σημερινό δημοσίευμα, να ξέρει η κυβέρνηση ότι τα σχέδιά της δεν θα περάσουν έτσι εύκολα. Θα βρουν αντιμέτωπους όχι μόνο το κίνημα των υγειονομικών αλλά συνολικά όλο το λαό. Σε αυτόν τον αγώνα, τα μέλη, οι φίλοι και οι οπαδοί του ΚΚΕ θα είναι στην πρώτη γραμμή».