Η Κ.Ο Ευρυτανίας του ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη της στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας και άλλων περιοχών που για μια ακόμα φορά είναι αντιμέτωποι με μια ολοσχερή καταστροφή. Σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Η απώλεια τόσων ζωών, η ολοσχερής καταστροφή ολόκληρων χωριών, αλλά και συνολικά του θεσσαλικού κάμπου δεν ήταν το μοιραίο αποτέλεσμα μιας (έστω) ιστορικού μεγέθους νεροποντής. Είναι κυρίως το αποτέλεσμα ενός κράτους που αδιαφορεί για τις λαϊκές ανάγκες, ενός κράτους που θεωρεί την Παιδεία, την Υγεία, την αντισεισμική θωράκιση, τη δασοπροστασία, την αντιπλημμυρική προστασία κόστος. Ενός κράτους που κατευθύνει αμύθητα ποσά για τη στήριξη της κερδοφορίας του κεφαλαίου ενώ την ίδια ώρα αδιαφορεί για την ανθρώπινη ζωή και ξεμπερδεύει με ένα μήνυμα του 112.

Η Κομματική Οργάνωση του ΚΚΕ καλεί τον λαό της Ευρυτανίας να επιδείξει για μια ακόμα φορά αλληλεγγύη στους πληγέντες και να τους ενισχύσει με όποιο τρόπο μπορεί στηρίζοντας τις πρωτοβουλίες συλλόγων και φορέων και διεκδικώντας ότι μαζευτεί να πάει σε αυτούς που το έχουν πραγματικά ανάγκη.

Η Κομματική Οργάνωση του ΚΚΕ συμμετέχει στην κοινή προσπάθεια μαζεύοντας η ίδια ρούχα, παπούτσια και κλινοσκεπάσματα.

Συγκεκριμένα:

-ρούχα (πουλόβερ, t-shirt, μπουφάν, παλτά)

-ρούχα εργασίας

-παιδικές φόρμες

-κουβέρτες, παπλώματα, σεντόνια, μαξιλάρια, μαξιλαροθήκες.

Η συλλογή θα γίνεται κάθε απόγευμα και ώρα 6:00μμ έως 9:00μμ στα γραφεία της Κ.0 του ΚΚΕ στο Καρπενήσι (οδός Νταβαρίνου και Οικονόμου γωνία, πίσω από την ταβέρνα «Πανόραμα»).

-Όλα τα είδη πρέπει να είναι σε πολύ καλή κατάσταση και καθαρά.

-Η βοήθεια θα παραδοθεί στους πληγέντες μέσω του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων των θεσσαλικών νομών».