Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μαρκόπουλος, με παρέμβασή του αναδεικνύει το θέμα της υποχρηματοδότησης της λειτουργίας των ΚΔΑΠ σε ολόκληρη την επικράτεια και καλεί την Περιφέρεια Στερεάς να διαμαρτυρηθεί στην κυβέρνηση και να ‘κόψει’ χρήματα από τον ΟΠΑΣΤΕ και να τα διαθέσει στον τομέα αυτό. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει ο κ. Μαρκόπουλος στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας μένουν εκτός ΚΔΑΠ 3.200 παιδιά και στην Ευρυτανία 147 παιδιά χωρίς voucher.

Χαρακτηριστικά αναφέρει στην παρέμβασή του:

«Αλαλούμ στην χρηματοδότηση των ΚΔΑΠ (Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών), με αποτέλεσμα 84.000 παιδιά να μένουν εκτός ΚΔΑΠ, εκ των οποίων 3.200 μόνο στην Στερεά Ελλάδα.

Αιτία είναι η υποχρηματοδότηση αιφνιδιαστικά και συγχρόνως η εξαίρεση των ιδιωτικών ΚΔΑΠ.

Αποτέλεσμα είναι η βασανιστική αδυναμία χιλιάδων οικογενειών ιδιαιτέρως τριτέκνων και πολυτέκνων που πρέπει να εργάζονται και οι δύο γονείς, στην διαχείριση των ανήλικων παιδιών και βέβαια η αδυναμία γονέων να απασχολήσουν παιδιά ΑΜΕΑ στα ΚΔΑΠ-ΑΜΕΑ.

Η εξαγγελία πρόσθετης χρηματοδότησης στα Δημοτικά ΚΔΑΠ προσκρούει στο γεγονός ότι τα Δημοτικά ΚΔΑΠ δεν επαρκούν.

Δυστυχώς ο δύσκολος χειμώνας που έρχεται γίνεται για κάποιες οικογένειες ακόμα πιο βαρύς.

Καλώ την Περιφέρεια Στερεάς καταρχήν να διαμαρτυρηθεί στην κυβέρνηση και δεύτερον να περικόψει κονδύλια από τον ΟΠΑΣΤΕ που αφορά την πολιτιστική ανάδειξη και να τα αποδώσει στα ΚΔΑΠ. Εκτιμώ πως η στήριξη των αδυνάμων πρωτεύει σαν ανάγκη όπως και η διάσωση της εργασίας των εκπαιδευτικών στα ΚΔΑΠ».