Με τη μεγαλύτερη συμμετοχή των τελευταίων 10 ετών πραγματοποιήθηκε η απεργιακή συγκέντρωση σήμερα 9 Νοέμβρη 2022 στις 10:30 π.μ, στην κεντρική πλατεία Καρπενησίου, όπως τονίζουν οι διοργανωτές της. Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες, βροντοφώναξαν ότι δεν πάει άλλο και απαίτησαν αυξήσεις μισθών και συντάξεων, μέτρα για στην ακρίβεια, τις τιμές στην ενέργεια, διεκδίκησαν βελτίωση της ποιότητας ζωής συνολικά και έστειλαν μήνυμα κλιμάκωσης του αγώνα το επόμενο διάστημα. 

Στην συγκέντρωση τοποθετήθηκαν ο Μαστροκώστας Κώστας μέλος του Δ.Σ ΕΛΜΕ Ευρυτανίας και Γραμματέας της Εκτελεστικής Γραμματείας του Ν.Τ ΑΔΕΔΥ, ο Γκορόγιας Δημήτρης Πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΦΚΑ Ευρυτανίας και ο Γιώργος Μπακογιώργος μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΟΣΥΑΠΕ (Ομοσπονδία Συλλόγων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας).

Στην απεργιακή συγκέντρωση παραβρέθηκαν εργαζόμενοι από πλειάδα εργασιακών χώρων και δήλωσαν την συμμετοχή τους οι κάτωθι σύλλογοι – φορείς:

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Ν. Ευρυτανίας, Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας, Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ευρυτανίας, ΕΛΜΕ Ευρυτανίας, Σύλλογος Εργαζομένων Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Ευρυτανίας, Σύλλογος Μουσικών Ευρυτανίας, Σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ – ΕΦΚΑ Νομού Ευρυτανίας, Σωματείο Συνταξιούχων Φθιώτιδας Ευρυτανίας ΟΑΕΕ, Σωματείο συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων Ευρυτανίας.

Η Κομματική Οργάνωση Ευρυτανίας του ΚΚΕ δήλωσε για τη συγκέντρωση:

«Η μεγάλη σημερινή πανελλαδική απεργία στέλνει το μήνυμα σε όλη την Ελλάδα, σε όλη την Ευρώπη ότι ο ελληνικός λαός, το κίνημά του δεν θα γίνουν συνένοχοι, δεν θα δείξουν καμία ανοχή στην αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνώντων, των άλλων κομμάτων του μεγάλου κεφαλαίου, της ενεργειακής φτώχειας και των πολιτικών της ΕΕ, της σαπίλας του καπιταλιστικού συστήματος. Η Κ.Ο Ευρυτανίας του ΚΚΕ χαιρετίζει την μαζική συμμετοχή εργαζομένων, συνταξιούχων, αγροτών στις σημερινές απεργιακές συγκεντρώσεις στο Καρπενήσι και στη Βαλαώρα. Οι σημερινές συγκεντρώσεις ήταν οι πιο μαζικές των τελευταίων χρόνων, παρά την ανέχεια και την τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς και δείχνουν την μεγάλη σημασία της πρωτοπόρας παρέμβασης των ταξικών δυνάμεων. Δείχνουν την μεγάλη σημασία των πρωτοβουλιών του προηγούμενου διαστήματος με αιχμή του δόρατος την ακρίβεια. Η συνέχεια πρέπει να είναι ακόμα πιο μαζική. Η σημερινή απεργία δεν πρέπει να αποτελέσει το τέρμα, αλλά το εφαλτήριο για νέους αγώνες με σκοπό την ανακούφιση του λαού από την ακρίβεια, για δουλειά για όλους με δικαιώματα, για αξιοπρεπή ζωή. Οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες, οι φίλοι και οι οπαδοί του ΚΚΕ στο Καρπενήσι και τα χωριά θα συνεχίσουν να δίνουν σε αυτόν τον αγώνα τον καλύτερο εαυτό τους».