Έως τις 30 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις

Το Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος της Σχολής Επιστήμης των Φυτών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, προκηρύσσει για 4η φορά, για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024, το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) με τίτλο «Οικολογία και Διαχείριση Περιβάλλοντος» με ημερομηνία υποβολής αιτήσεων έως 30 Σεπτεμβρίου 2023. Ο  τρόπος υλοποίησης του Π.Μ.Σ. είναι 2 ενότητες διά ζώσης, 3 ενότητες με μικτό τρόπο (διά ζώσης και εξ αποστάσεως) και 26 ενότητες εξ αποστάσεως σύγχρονη διδασκαλία. Η διά ζώσης διδασκαλία θα πραγματοποιείται στο Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος στο Καρπενήσι Ευρυτανίας ενώ η εξ αποστάσεως με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω της πλατφόρμας του Πανεπιστημίου.

 Φοιτητές του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Δασολογίας και Δ.Φ.Π. στο πεδίο μελέτης, στο δάσος βαλανιδιάς Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας (2023)

Στόχος του προγράμματος είναι η απόκτηση εξειδικευμένης επιστημονικής γνώσης και δεξιοτήτων ώστε οι απόφοιτοι να αποκτήσουν ικανότητα αξιολόγησης και σύνθεσης δεδομένων πάνω στο εξειδικευμένο αντικείμενο του Π.Μ.Σ., να αναπτύξουν τις απαραίτητες ειδικές δεξιότητες για τη διατύπωση ερευνητικών υποθέσεων, το σχεδιασμό και τη διεξαγωγή έρευνας, καθώς και την αξιολόγηση, ανάλυση, και ερμηνεία των ερευνητικών αποτελεσμάτων, και να αποκτήσουν τα απαραίτητα εφόδια και τις ειδικές δεξιότητες που απαιτούνται, τόσο για την επαγγελματική, όσο και για την ακαδημαϊκή και ερευνητική τους σταδιοδρομία στις ανταγωνιστικές συνθήκες που διαμορφώνονται στο σύγχρονο Ευρωπαϊκό και παγκόσμιο περιβάλλον. Στο Π.Μ.Σ. γίνονται δεκτοί, μετά από επιλογή, κατά σειρά, πτυχιούχοι Α.Ε.Ι./Τ.Ε.Ι. της ημεδαπής ή των ομοταγών αναγνωρισμένων ιδρυμάτων της αλλοδαπής, που θεραπεύουν τα γνωστικά αντικείμενα της Οικολογίας και του Περιβάλλοντος καθώς και οποιοδήποτε άλλου Τμήματος Πανεπιστημίου ή πρώην Τ.Ε.Ι.

Για περισσότερες Πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στη Γραμματεία του Μεταπτυχιακού, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, στο τηλέφωνο 2237025063 κ. Βασιλική Λάππα, καθώς και στην ιστοσελίδα του προγράμματος  http://environment.aua.gr/ και στην ηλεκτρονική διεύθυνση environment@aua.gr.