Χρηματοδότηση 70.000€ για την αποκατάσταση του κεντρικού οδικού δικτύου

Χρηματοδότηση ύψους 70.000€ στο Δήμο Αγράφων για την αποκατάσταση του εσωτερικού, κεντρικού οδικού δικτύου στην τοπική κοινότητα του Λημερίου, αποφάσισε ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Στέλιος Πέτσας.
Να θυμίσουμε ότι το οδικό δίκτυο της συγκεκριμένης Κοινότητας υπέστη σοβαρή βλάβη από κατολίσθηση, εδώ και δύο χρόνια και όπως έχει αναδείξει ο Ευρυτανικός Παλμός σε ρεπορτάζ του, κάθε χρόνο όλο και έπεφτε περισσότερο ο δρόμος με συνέπεια να είναι ορατός ο κίνδυνος ολικής καθίζησης και διακοπής της κυκλοφορίας, μιας και δεν πρόκειται για τον κεντρικό οδικό άξονα Καρπενησίου – Ραπτοπούλου.
Η χρηματοδότηση είναι σε βάρος των πιστώσεων του έργου: Επιχορήγηση των ΟΤΑ για «Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους ΟΤΑ Α’ και Β ́ Βαθμού της Χώρας» και θα γίνει απολογιστικά σύμφωνα με τη πρόοδο των έργων και με παραστατικά των δαπανών που θα υποβάλλονται στο ΥΠ.ΕΣ.
Η εν λόγω χρηματοδότηση χορηγήθηκε ύστερα από αιτήματα της τοπικής αρχής και την επίσκεψη του Δημάρχου Αγράφων Αλέξη Καρδαμπίκη, στον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα, στις 20 Ιουλίου, αποσπώντας τη δέσμευσή του, η οποία υλοποιήθηκε με την απόφαση χρηματοδότησης.
Απομένει να δούμε τους χρόνους υλοποίησης του έργου που αποτελεί προτεραιότητα για την ομαλή διέλευση των οχημάτων στο οδικό δίκτυο προς Ραπτόπουλο, τόσο για τους κατοίκους της περιοχής όσο και για τους επαγγελματίες.