Με Κατσιφάρα συναντήθηκαν οι φοιτητές του Αγρινίου

1405

Οι φοιτητές του τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων  του Αγρινίου βρίσκονται σε ρυθμό κινητοποιήσεων και  από μέρες έχουν καταλάβει το δημαρχείο.

Ωστόσο έδραξαν  την ευκαιρία της παρουσίας του περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα στο Αγρίνιο για την εκδήλωση του συνδυασμού του στο Παπαστράτειο Μέγαρο όπου και έσπευσαν. Πέριξ του Παπαστρατείου υπήρχε ισχυρή αστυνομική δύναμη που δεν τους επέτρεψε την είσοδο στο χώρο της εκδήλωσης ωστόσο ο περιφερειάρχης ανταποκρίθηκε στο αίτημα τους, τους συνάντησε και είχε δεκάλεπτη συζήτηση σε ήπιο κλίμα μαζί τους. Ζήτησε μάλιστα την αποχώρηση των αστυνομικών και κάλεσε τους φοιτητές και στην εκδήλωση.

Οι φοιτητές του ΔΠΦΠ ζήτησαν από τον περιφερειάρχη ξεκάθαρη στάση ενάντια στο κλείσιμο του τμήματος και τη συμπαράσταση στα αιτήματα τους. Οι φοιτητές του Τμήματος ΔΠΦΠ υποστηρίζουν πως προωθείται η αλλαγή φυσιογνωμίας του Τμήματος και η ένταξη του στην υπό ίδρυση Γεωπονική Σχολή, σχέδιο που τους βρίσκει αντίθετους ενώ προβάλλουν το χρόνιο αίτημα τους για μετονομασία του Τμήματος σε «Μηχανικών Περιβάλλοντος» και άλλες διεκδικήσεις για τη φοιτητική μέριμνα, τα επαγγελματικά δικαιώματα και τα ακαδημαϊκά ζητήματα.

Ο περιφερειάρχης δεσμεύτηκε να στηρίξει τα αιτήματα τους και παρέπεμψε στην επόμενη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής. Συμφώνησε εξάλλου μαζί τους στο ότι δεν πρέπει να ποινικοποιούνται οι αγώνες καθώς οι φοιτητές του ανέφεραν πως διακινείται η πληροφορία πως ξεκίνησε σχετική διαδικασία για την κατάληψη στο δημαρχείο. Μετά τη συνάντηση με τον περιφερειάρχη οι φοιτητές μετέβησαν στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου όπου ήταν σε εξέλιξη συνεδρίαση. (Πηγή: agrinionews.gr)