Voucher ανάλογα με το μέγεθος της επιχειρήσεις, για την αναβάθμιση ταμειακών μηχανών, αλλά και μηχανημάτων POS προβλέπει το πρόγραμμα ψηφιοποίησης των επιχειρήσεων με χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης.
Στόχος είναι η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τερματικά POS και της σύνδεσης των ταμειακών μηχανών στο ηλεκτρονικό σύστημα της ΑΑΔΕ, ώστε να επιτευχθεί η μετάδοση πληροφοριών για τις εκδοθείσες αποδείξεις σε πραγματικό χρόνο
Το πρόγραμμα προβλέπει να αλλάξουν περίπου 100.000 POS και ακόμα 50.000 ταμειακές μηχανές. Η διασύνδεση στην πλήρη ανάπτυξή της θα συνδέει και θα επικοινωνεί με τα ηλεκτρονικά βιβλία myDATA και έτσι θα επιτρέπει την άμεση καταγραφή των εσόδων (αποδείξεις λιανικής) και των εξόδων (e-invoices) στα ηλεκτρονικά βιβλία των επιχειρήσεων.
Η μεταρρύθμιση εστιάζει στην ανάγκη άμεσης υλοποίησης της σύνδεσης των ταμειακών μηχανών των επιχειρήσεων με την ΑΑΔΕ. Έτσι θα είναι δυνατή η καταγραφή των συναλλαγών και η δήλωση ΦΠΑ, που αντιστοιχεί στην εκάστοτε συναλλαγή, σε πραγματικό χρόνο. Επίσης προτείνεται η ευρύτερη εφαρμογή διαδικασιών συμψηφισμού χρεωστικού και πιστωτικού ΦΠΑ σε όλες τις συναλλαγές, τόσο με ιδιώτες όσο και με δημόσιους φορείς.
To πρόγραμμα προβλέπει εξαργύρωση του κουπονιού σε ειδική πλατφόρμα αγοράς (Digital Marketplace) όπου θα είναι διαθέσιμες υπηρεσίες και προϊόντα που θα μπορούν να προμηθευτούν οι επιχειρήσεις. Στη σελίδα θα υπάρχει σχετική λίστα με εγκεκριμένους προμηθευτές που θα ανεβάζουν στην πλατφόρμα τις προσφερόμενες τεχνολογικές εφαρμογές (POS, ταμειακές κ.ά.).
Οι επιχειρήσεις θα επιλέγουν τα προϊόντα που επιθυμούν και στη συνέχεια θα τους έρχεται το κουπόνι. Θα ακολουθούν τυπικές διαδικασίες ελέγχου, όπως επιβεβαίωση της ολοκλήρωσης, καταβολή ιδίας συμμετοχής από τις επιχειρήσεις, εξοφλήσεις κ.λπ. (Πηγή: dikaiologitika.gr)