Μια ξεχωριστή κατασκήνωση στα Άγραφα

2523

Μια διαφορετική κατασκήνωση θα πραγματοποιηθεί στα βουνά των Αγράφων και συγκεκριμένα στο οροπέδιο Καραμανώλη από τις 19 Ιουλίου από τους υπερασπιστές των βουνών που δηλώνουν αντίθετοι στα αιολικά πάρκα. Ειδικότερα, οι δράσεις των κατασκηνωτών αφορούν καθημερινές πεζοπορίες και επισκέψεις στα κοντινά χωριά με στόχο τη συνομιλία με τους κατοίκους και τη βιωματική σύνδεση με την περιοχή. Θα συγκροτηθεί συνέλευση που θα αποφασίζει για τη συγκρότηση ομάδων εργασίας με στόχο την ομαλή λειτουργία της κατασκήνωσης και για το συντονισμό εργαστηρίων αυτομόρφωσης με θεματικές συζητήσεις και ενημερώσεις για περιβαλλοντικά, ενεργειακά και οικολογικά ζητήματα που αφορούν τα Άγραφα και άλλες περιοχές που απειλούνται. Οι υπεύθυνοι της κατασκήνωσης τονίζουν ‘’Υποδεχόμαστε προτάσεις για την πραγματοποίηση εργαστηρίων που να εμπίπτουν στις θεματικές των εργαστηρίων με δραστηριότητες στο βουνό. Καλωσορίζουμε τη συνεύρεση και το διάλογο επιστημόνων (περιβαλλοντολόγων, ειδικών επιστημόνων στα θέματα της ενέργειας, μηχανικών, γεωγράφων, νομικών) για το ξεκίνημα μίας ενεργής πλατφόρμας τεκμηρίωσης και προτάσεων για την παρούσα και τη μελλοντική κατάσταση.’’
Η διαμονή
Η διαμονή στην κατασκήνωση είναι ανοιχτή, φιλική και προσβάσιμη σε άτομα και οικογένειες. Εκτός από τη διαμονή σε σκηνή στον υπαίθριο χώρο, υπάρχει στεγασμένος χώρος για οχτώ με δέκα άτομα. Ακόμη, λειτουργεί καθημερινά συλλογική χορτοφαγική κουζίνα, βιβλιοθήκη και δίκτυο ίντερνετ. Η κατασκήνωση διαθέτει εξοπλισμένο φαρμακείο και πρώτες βοήθειες.
Ο χώρος της κατασκήνωσης είναι σε υψόμετρο 1.500 μέτρων και για το λόγο αυτό είναι απαραίτητα τα ζεστά ρούχα, υπνόσακοι, αδιάβροχα και φακός. Οι κανόνες διαμονής θα ακολουθούν τους όρους μίας συμβιωτικής σχέσης με το τοπίο στοχεύοντας στο ελάχιστο ανθρώπινο και ενεργειακό αποτύπωμα. Προτείνονται φυτικά και οικολογικά προϊόντα υγιεινής, ατομικά και επαναχρησιμοποιούμενα σκεύη φαγητού και νερού.
Για περισσότερες πληροφορίες:
Carpooling για τα Άγραφα : https://www.groupcarpool.com/t/y6r5bw
Ε agrafasos@gmail.com
T +30 6993587599
https://www.facebook.com/savegreekmountains/
https://windwatchgreece.wordpress.com