Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ευρυτανίας με δελτίο τύπου της περνά σε ‘σκληρή’ αντιπολίτευση κατά της κυβέρνησης αναφέροντας τα εξής:

«Με τις απώλειες συνανθρώπων μας να έχουν ξεπεράσει τις 23.000 και τα νέα  κρούσματα να είναι σταθερά αυξημένα, η κυβέρνηση εκπέμπει ξανά μηνύματα χαλαρότητας. Συνεχίζουν απτόητοι να μιλούν για αποκλιμάκωση της πανδημίας, να υπόσχονται ένα καλύτερο Πάσχα και να μας λένε ότι πρέπει να “κάνουμε υπομονή”! 

Η αναπληρώτρια υπουργός υγείας, κ. Γκάγκα υποστηρίζει ότι “δεν πρέπει να μας προβληματίζουν οι θάνατοι” παρότι με τις πολιτικές τους επιλογές έχουν φέρει τη χώρα δυο φορές πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. σε απώλειες αναλογικά με τους κατοίκους. Μένουν λοιπόν στα ευχολόγια χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο για τη διαχείριση της υγειονομικής τραγωδίας.

Συνειδητά αφήνουν το ΕΣΥ χωρίς προσωπικό και το οδηγούν στην κατάρρευση. Μετατρέπουν νοσοκομεία σε μονοθεματικά covid εξοστρακίζοντας τη λοιπή νοσηρότητα. Αποδυναμώνουν την παιδιατρική περίθαλψη με το κλείσιμο του τρίτου παιδιατρικού της Αττικής και με μετακινήσεις παιδιάτρων, από τα άλλα δύο, σε εμβολιαστικά κέντρα αρνούμενοι πεισματικά τις προσλήψεις. 

Αφήνουν αποψιλωμένες τις δομές ΠΦΥ και οι πολίτες δεν έχουν πρόσβαση σε ραντεβού . Αποκλείουν τους ανασφάλιστους πολίτες από το φάρμακο και τις απαραίτητες διαγνωστικές εξετάσεις. Τα αποτελέσματα της διαχείρισης της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν είναι μόνο οι αυξημένοι θάνατοι από covid, που αφορά όλους τους πολίτες, αλλά και η δραματική αύξηση της θνητότητας από τη λοιπή νοσηρότητα, την αδυναμία έγκαιρης διάγνωσης και πρόληψης και την αδυναμία πρόσβασης στο γιατρό και στο φάρμακο, που αφορά όσους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να απευθυνθούν στον ιδιωτικό τομέα. 

Οι επιλογές της κυβέρνησης είναι ξεκάθαρες, χτυπούν την ισότιμη και καθολική πρόσβαση στην υγεία και πλήττουν τη δημόσια υγεία.  

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού και του Υπουργού Υγείας ότι από την κακοκαιρία «δεν σημειώθηκαν δυσλειτουργίες στο σύστημα υγείας» καταρρίπτονται από τη ζοφερή πραγματικότητα και τις τριτοκοσμικές καταστάσεις, που επικράτησαν. 

– Ασθενείς τέθηκαν σε αναμονή καθώς ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ έμειναν εγκλωβισμένα στους αποκλεισμένους οδικούς άξονες. Ακόμη και τις επόμενες μέρες το ΕΚΑΒ δεν μπορούσε να φτάσει στους ασθενείς ή να φτάσει με τους ασθενείς στα νοσοκομεία. 

– Στα νοσοκομεία οι αλλεπάλληλες διακοπές ρεύματος βύθιζαν στο σκοτάδι και πάγωναν τα τμήματα αλλά και τις ΜΕΘ, ενώ προβλήματα αντιμετώπισαν και τα μηχανήματα υψηλής παροχής οξυγόνου (High Flow) με μόνιμες διακοπές στη λειτουργία κάνοντας επισφαλείς τις συνθήκες νοσηλείας. 

– Το Γ.Ν.«Παίδων Πεντέλης» έμεινε αποκλεισμένο για πρώτη φορά, ενώ χάλασε και η μοναδική γεννήτρια που διαθέτει. 

– Στο Γ.Ν.Ν.Θ. «Σωτηρία» δεν μοιράστηκε φαγητό στους ασθενείς και στους εφημερεύοντες γιατρούς, οι δρόμοι μεταξύ των κτιρίων έκλεισαν και οι ασθενείς δεν μπορούσαν να μεταφερθούν για οποιαδήποτε εξέταση ή θεραπεία. 

– Το Γ.Ν.Α. «Γ. Γεννηματάς», εφημέρευε αιφνιδίως με εντολή της 1ης ΥΠΕ από τις 8 το πρωί, αντί για τις 2.30 μ.μ., χωρίς να έχει γίνει καμία εξασφάλιση της μετακίνησης των εργαζομένων.

– Εργαζόμενοι υγειονομικοί περπάτησαν ώρες για να φτάσουν στα νοσοκομεία και να αναλάβουν βάρδια, ενώ άλλοι παρέμειναν κάνοντας διπλοβάρδιες και τριπλοβάρδιες. 

Παράλληλα, ασθενείς δεν μπορούσαν να φτάσουν στα νοσοκομεία, δεν εκδόθηκαν εξιτήρια, οι βαριά νοσούντες διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ στην Αττική είναι δεκάδες, ενώ και οι νεκροθάλαμοι των νοσοκομείων είναι υπερπλήρεις αφού δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν τα γραφεία τελετών. 

Την αμέλεια και την αποτυχία τους στην εξασφάλιση της δυνατότητας πρόσβασης στα νοσοκομεία την μετατρέπουν σε επιτυχία, γιατί σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το Θάνο Πλεύρη και τη Μίνα Γκάγκα οι παραπάνω συνθήκες θεωρούνται λειτουργικές για ένα σύστημα υγείας και φυσιολογικές για μια Ευρωπαϊκή χώρα. Όλη τους η ενέργεια αναλώνεται στην επικοινωνιακή διαχείριση. 

Αυτοσυγχαίρονται χωρίς ενσυναίσθηση και ίχνος αυτοκριτικής, ενώ το αφήγημα του «επιτελικού κράτους» και των «αρίστων» έχει καταρρεύσει παταγωδώς, όχι μόνο στη διαχείριση της πανδημίας, αλλά και στην αντιμετώπιση της ακρίβειας, της ενεργειακής κρίσης και σε κάθε δοκιμασία. 

Βουλευτές από όλη σχεδόν την Επικράτεια καταθέτουν ερωτήσεις στη Βουλή εκθέτοντας τα προβλήματα, τις αστοχίες και τις ελλείψεις σε Νοσοκομεία της Περιφερειας :

– Ερώτηση Γιάννη Σαρακιώτη και 19 Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. για τις σοβαρές ελλείψεις στο Γ.Ν. καρπενησίου .

– Ερώτηση  Βαγγέλη Αποστόλου  για ελλείψεις σε προσωπικό του Γ.Ν. Χαλκίδας

– Ερώτηση Γιάννη Γκιόλα για σοβαρά προβλήματα  στο Γ. Ν. Αργολίδας 

– Αναφορά Σίας Αναγνωστοπούλου και Κώστα Μάρκου ενάντια στο κλείσιμο του Νοσοκομείου Αιγίου

– Επίκαιρη ερώτηση Θεοδώρας Τζάκρη για επείγουσα στελέχωση του ογκολογικού τμήματος του Νοσοκομείου Γιαννιτσών

Το «επιτελικό τους κράτος» οδηγεί την οικονομία στην καταστροφή, φτωχοποιεί τους πολίτες και θέτει σε κίνδυνο τη ζωή και την ασφάλεια μας. Επειδή, δεν μας αξίζει τέτοιο επιτελικό κράτος πρέπει να αφήσουν τη διακυβέρνηση της χώρας το συντομότερο».