Ξεκίνησε στο Καρπενήσι τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου η εκδίκαση της αγωγής του Βουλευτή Ευρυτανίας, Κώστα Κοντογεώργου κατά του Ευρυτανικού Παλμού, με την οποία ζητά ως αποζημίωση το ποσό των 30.000 ευρώ. Η πρώτη φάση της διαδικασίας αντίκρουσης της αγωγής θα ολοκληρωθεί στις 19 Νοεμβρίου. Η υπόθεση εκδικάζεται από το Πρωτοδικείο Καρπενησίου, το οποίο και θα λάβει την απόφαση για το αν όντως το κεντρικό ρεπορτάζ  της 29ης Απριλίου 2020 του Ευρυτανικού Παλμού (φύλλο 901) προκάλεσε ηθική βλάβη στον Βουλευτή.

Να θυμίσουμε ότι ο κ. Κοντογεώργος αντέδρασε σε ρεπορτάζ του Ευρυτανικού Παλμού για το ιστορικό και το παρασκήνιο της εγκατάστασης προσφύγων και μεταναστών στο Καρπενήσι, αρχικά με εξώδικο κι έπειτα με αγωγή κατά της εφημερίδας μας.

Συγκεκριμένα, στην αγωγή αναφέρει ότι θίχτηκε η υπόληψη και η προσωπικότητά του από το κεντρικό ρεπορτάζ της εφημερίδας μας με τίτλο «Μετανάστες στο Καρπενήσι. Φιάσκο ο αιφνιδιασμός. Όλο το παρασκήνιο» και ζητά αποζημίωση 30.000 ευρώ κρίνοντας ότι επλήγη προσωπικά και ανεπανόρθωτα από το ρεπορτάζ του Ευρυτανικού Παλμού.

Το ρεπορτάζ που προκάλεσε την πρωτοφανή αντίδραση του κ. Κοντογεώργου δεν λέει τίποτα περισσότερο απ’ όσα ο ίδιος ο Βουλευτής δηλώνει σε επιστολή και ανακοίνωσή του. Ότι δηλαδή γνώριζε για την πιθανή έλευση προσφύγων και μεταναστών στο Καρπενήσι, από τις 22 Απριλίου 2020, ενώ το βράδυ της 23ης Απριλίου 2020 οι τοπικοί άρχοντες σε ‘έκτακτη’ σύσκεψη δήλωναν ότι αιφνιδιάστηκαν από το νέο της μεταφοράς και εγκατάστασης προσφύγων σε ξενοδοχεία της πόλης.

Σεβόμενοι τη δικαστική διαδικασία δεν μπορούμε να αναφέρουμε περισσότερα στοιχεία για την εκδίκαση της υπόθεσης, προς το παρόν. Όλα τα στοιχεία, οι μαρτυρίες, το παρασκήνιο και επίμαχα σημεία της δίκης που αποτελούν αποδεικτικά της δικαίωσης του ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΥ ΠΑΛΜΟΥ δεν μπορούν προς το παρόν να δημοσιευτούν. Με πίστη στην αμερόληπτη ελληνική δικαιοσύνη θα αναμένουμε την απόφαση της. Παράλληλα συνεχίζουμε απερίσπαστα να εργαζόμαστε πάνω στις βασικές αρχές της Ελευθεροτυπίας και της Δημοκρατίας. Θα θέλαμε επίσης για μια ακόμη φορά να πούμε ένα μεγάλο ‘ευχαριστώ’ σε όλους όσους μας στήριξαν και μας στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια με οποιονδήποτε τρόπο και συμβάλουν στον παραμείνει δυνατή η φωνή των Ευρυτάνων, αλλά και σε όσους βρέθηκαν, βρίσκονται και θα βρεθούν κοντά μας σε αυτόν τον αγώνα.