Ημερίδα από τα ΓΑΚ

Για το Σάββατο 18 Ιουνίου 2022 προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Καρπενησίου ημερίδα αφιερωμένη στη συμμετοχή των Ευρυτάνων στην Μικρασιατική εκστρατεία που οδήγησε στην τραγωδία της Μικρασιατικής καταστροφής, με τίτλο: ‘‘Από τα Ευρυτανικά όρη στον κάμπο της Μικράς Ασίας. Οι Ευρυτάνες στην περιπέτεια  του 1922.’’ Την εκδήλωσηδιοργανώνουν τα Γενικά  Αρχεία του Κράτους Ν. Ευρυτανίας σε συνεργασία με την  Πανευρυτανική Ένωση και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας – Π.Ε. Ευρυτανίας, στα πλαίσια των επετειακών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή (1922-2022), σε συνδυασμό με τη«Διεθνή Ημέρα Αρχείων» που τιμάται κάθε χρόνο στις 9 Ιουνίου.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχει και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρπενησίου  σε συνεργασία με την Σχολή Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Μητρόπολης Καρπενησίου που θα παρουσιάσουν επίκαιρους χορούς και τραγούδια. Το πλήρες πρόγραμμα της παραπάνω Ημερίδας θα ανακοινωθεί το προσεχές διάστημα.

λεζάντα φωτογραφίας : Ο Προυσιώτης Γεώργιος Κονδύλης συμμετείχε στην Μικρασιατική εκστρατεία με τον βαθμό του συνταγματάρχη