Ονόματα των αγωνιστών του ’21 αποκτούν οι πλατείες των Αγράφων

1546

Γιατί αντέδρασαν τα μέλη του συνδυασμού της Χρ. Σουλιώτη

Την ονοματοδοσία των πλατειών στις  Τ.Κ.  Βούλπης,  Βραγγιανών,  Επινιανών, Μοναστηρακίου, Πρασιάς, Τριποτάμου, ενόψει της Εθνικής Επετείου για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση πρότεινε το Δημοτικό Συμβούλιο Αγράφων, αναγνωρίζοντας έμπρακτα την προσφορά και την υπηρεσία τους στον τόπο.

Ειδικότερα, η πλατεία της Βούλπης προτάθηκε να μετονομαστεί σε «Πλατεία Ηγουμένου Κυπριανού», των Βραγγιανών σε «Πλατεία  Ελληνομουσείου  Αγράφων  – Οσίου  Αναστασίου Γόρδιου», των Επινιανών σε «Πλατεία  Κατσαντώνη», του Μοναστηρακίου σε  «Πλατεία Τσάκα Αθανασίου», της Πρασιάς σε «Πλατεία Κοσμά Αιτωλού» και του Τριποτάμου σε «Πλατεία Οδυσσέα Ανδρούτσου». Η απόφαση αυτή θα διαβιβαστεί και στα Συμβούλια των αντίστοιχων Τοπικών Κοινοτήτων, ώστε να εισηγηθούν και αυτά περί των αντίστοιχων ονοματοδοσιών  μέσα σε διάστημα ενός (1) μήνα.

Η αντίδραση των μελών του Δ.Σ.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Χρυσούλα Σουλιώτη, Κουτσιούμπα Ευαγγελία, Κολοκώτσιος Βασίλειος και Αθανασίου Γεώργιος, μέλη του συνδυασμού «ΟΡΑΜΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΑΦΩΝ» ψήφισαν θετικά με την εξής παρατήρηση: «Η παρούσα φάση, αποτελεί και την έναρξη της διαδικασίας για την ονοματοδοσία. Το Δημοτικό λοιπόν Συμβούλιο θα έπρεπε να κληθεί να αποφασίσει όχι για την ονοματοδοσία, όπως εσφαλμένα αναφέρεται στην εισήγηση, αλλά η απόφαση του να υπέχει θέση ‘’διαπιστωτικής πράξης’’ της ανάγκης της ονομασίας ή μετονομασίας, ώστε να προχωρήσουμε στην επόμενη φάση. Δεν καλούμαστε δηλαδή να αποφασίσουμε περί του ονόματος της πλατείας, αλλά περί της ανάγκης ονοματοδοσίας της πλατείας».