Ένα από τα «φαινόμενα» των χρόνων της οικονομικής κρίσης και απομεινάρι των όσων συνέβαιναν τότε στο όνομα της « αλληλεγγύης» , φθάνει στο τέλος του.
Οι γνωστές «Αγορές Χωρίς Μεσάζοντες» καταργούνται οριστικά.
Όπως ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, ο επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα το σπίτι μας» και δικηγόρος, Βασίλης Καπερνάρος, από την 1η Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους ισχύουν όσα ορίζει σχετικά ο νόμος 4849/2021.
Σύμφωνα με το νόμο αυτό δίδεται παράταση έως τέλη Απριλίου στη λειτουργία τέτοιων αγορών και από 1η Μαΐου καταργούνται οριστικά.
Ο κ. Καπερνάρος στην τοποθέτηση του ήταν ιδιαίτερα καυστικός γι’ αυτές τις αγορές, χαρακτηρίζοντας «ψευδοεντυπωσιακό» τον τίτλο «Χωρίς Μεσάζοντες» επισημαίνοντας ότι παραγωγοί πωλούν τα πράγματα τους απευθείας και στις κανονικές λαϊκές αγορές.
Ακόμη σημείωσε ότι μέχρι τέλη Απριλίου, ο νόμος ορίζει ότι έχουν δικαίωμα να πραγματοποιούν μόνο μια «Αγορά Χωρίς Μεσάζοντες» κάθε μήνα,
Ακόμη σημείωσε ότι στο άρθρο 3 αυτού του νόμου που ρυθμίζει όλες τις μορφές εμπορίου δεν υπάρχει η κατηγορία « Χωρίς Μεσάζοντες».
(Πηγή: news-ta.gr)