Ο «Διομήδης» έφερε πυκνή χιονόπτωση και πτώση της θερμοκρασίας στην Ευρυτανία
Κλειστά όλα τα σχολεία του Καρπενησίου σήμερα
Έντονα καιρικά φαινόμενα σημειώθηκαν σε πολλές περιοχές της χώρας από το βράδυ της Δευτέρας 10 Ιανουαρίου 2022 με αυτά να εντείνονται το πρωί της Τρίτης με την έλευση της νέας κακοκαιρίας με την ονομασία
«Διομήδης».
Η Πολιτική Προστασία είχε αποστείλει από τη Δευτέρα έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων ενημερώνοντας τις Περιφέρειες για τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τους πολύ θυελλώδεις ανέμους και τις πυκνές χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά, που κατά κύριο λόγο θα επηρεάσουν την Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη Βόρεια Εύβοια, την Ευρυτανία, την Κρήτη και τις Κυκλάδες.
Στην Ευρυτανία το βράδυ της Δευτέρας έφτασε στα κινητά των πολιτών μήνυμα από την Πολιτική Προστασία, ειδοποιώντας για έντονα καιρικά φαινόμενα και συστήνοντάς τους, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις. Από τη Δευτέρα το βράδυ στο Καρπενήσι είχε ξεκινήσει βροχόπτωση με δυνατούς ανέμους, ενώ την Τρίτη από νωρίς το πρωί σημειώθηκαν χιονοπτώσεις, με απαραίτητη τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλο το οδικό δίκτυο του νομού. Από σήμερα Τετάρτη αναμένεται να σημειωθεί αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. Όλος ο μηχανοκίνητος στόλος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και της Π.Ε. Ευρυτανίας βρίσκεται επί ποδός, με σκοπό να κρατήσουν τους κεντρικούς δρόμους ανοικτούς. Αναφορικά με τα σχολεία ο Δήμος Καρπενησίου αποφάσισε το Γυμνάσιο και οι Λυκειακές Τάξεις Φουρνάς να παραμείνουν κλειστές σήμερα, όπως και όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Καρπενησίου, λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών. Οι Παιδικοί Σταθμοί, το ΚΔΑΠ και το ΚΔΑΠ ΜΕΑ θα λειτουργήσουν κανονικά.
Πού χρειάστηκαν αλυσίδες
Σύμφωνα με ενημέρωση, από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας την Τρίτη 11 Ιανουαρίου ανακοινώθηκε ότι η κυκλοφορία των οχημάτων διεξήχθη με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, στα κάτωθι σημεία του Νομού Ευρυτανίας: Στην Εθνική Οδό Λαμίας – Καρπενησίου, από την 64η χ/θ έως 66η χ/θ, στην Παλαιά Εθνική Οδό Λαμίας – Καρπενησίου, από την 65η χ/θ έως 67η χ/θ, στην Επαρχιακή Οδό Καρπενησίου- Χιονοδρομικού Κέντρου Καρπενησίου, από την 1η χ/θ έως 15η χ/θ, στην Επαρχιακή Οδό Καρπενησίου- Φουρνά- Καρδίτσας, από 12η χ/θ θέση «Βράχος», μέχρι τα όρια με το Νομό Καρδίτσας, θέση «Ζαχαράκι», στην Επαρχιακή Οδό Καρπενησίου- Κρικέλλου – Δομνίστας, από την 6η χ/θ έως 42η χ/θ, στην Επαρχιακή Οδό Καρπενησίου – Προυσού – Αγρινίου, από την 35η χ/θ θέση «Αραποκέφαλα» έως 45η χ/θ, στην Επαρχιακή Οδό Καρπενησίου- Φιδακίων – Σελλά, από την 3η χ/θ έως 25η χ/θ και στην Επαρχιακή Οδό Καρπενησίου- Στενώματος, από την 2η χ/θ έως 15η χ/θ. Αν ο καιρός συνεχίσει με χιονοπτώσεις και σήμερα πιθανότατα να χρειαστούν αντιολισθητικές αλυσίδες στα ίδια σημεία.