Παρουσίασε το ψηφοδέλτιο Ευρυτανίας

Στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Καρπενησίου παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ για τις προσεχείς βουλευτικές εκλογές, με βασικό εισηγητή τον Κώστα Παπαδάκη, ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, ο οποίος αναφερόμενος στο έγκλημα των Τεμπών, σημείωσε ότι οι ευθύνες όλων όσων κυβέρνησαν και κυβερνούν την χώρα δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από την χυδαία και εύκολη αντιπαράθεση για τον σταθμάρχη.

Ο ομιλητής σημείωσε ότι τα προβλήματα ασφάλειας του σιδηροδρομικού δικτύου έχουν επιταθεί λόγω της πολιτικής απελευθέρωσης των μεταφορών, πολιτική την οποία προχώρησαν από κοινού όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ ή ΠΑΣΟΚ. Ο Κ. Παπαδάκης υπογράμμισε ότι λύση δεν είναι ούτε μια κατ’ όνομα κρατικοποίηση όταν το ίδιο το κράτος  είναι εχθρός των συμφερόντων του λαού και λειτουργεί σε όφελος των κερδών του κεφαλαίου.

Στη συνέχεια ο εισηγητής έκανε εκτενή αναφορά στο πως εξειδικεύεται η αντιλαϊκή πολιτική στην Ευρυτανία και παρουσίασε τις θέσεις και τις προτάσεις του ΚΚΕ για την στήριξη των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων, των μισθωτών, των ανέργων, των συνταξιούχων.

Καταλήγοντας, ο Κ. Παπαδάκης αναφέρθηκε στην συνεισφορά των κομμουνιστών της Ευρυτανίας στην ανασύνταξη του κινήματος στην περιοχή και στους αγώνες για την υπεράσπιση της λαϊκής οικογένειας, για το δικαίωμα στη δουλειά και στη ζωή. Τέλος, κάλεσε τον λαό της περιοχής να στηρίξει μαζικά το ψηφοδέλτιο του Κόμματος για να μπει φρένο στην αντιλαϊκή πολιτική σήμερα και να ανοίξει ο δρόμος για μεγάλες κοινωνικοπολιτικές αλλαγές.

Ο Κώστας Πάζιος, δικηγόρος, υποψήφιος βουλευτής στον χαιρετισμό του ανέφερε ότι «το ΚΚΕ κοιτάει με καθαρή ματιά τον λαό της Ευρυτανίας, και ζητάει ανοιχτά και με ειλικρίνεια την στήριξή του στις προσεχείς εκλογές», ενώ ο Θανάσης Παππάς, μέλος της ΕΠ Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας του Κόμματος απευθύνθηκε σε όλους εκείνους που κατά καιρούς απομακρύνθηκαν από το ΚΚΕ, έκαναν διαφορετικές επιλογές, αλλά δεν πέρασαν στην απέναντι όχθη και τους κάλεσε να κάνουν το αποφασιστικό βήμα να στηρίξουν το ΚΚΕ.

Αμέσως μετά την σύσκεψη οι παρευρισκόμενοι κατευθύνθηκαν στην κεντρική πλατεία του Καρπενησίου όπου πήραν μέρος στην μεγάλη λαϊκή συγκέντρωση ενάντια στο έγκλημα των Τεμπών.

Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ

Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην Ευρυτανία θα απαρτίζεται από τη Δεσκουράκη Χαρά του Κωνσταντίνου και της Παναγιώτας. Ετών 27. Κατοικεί στην Παιανία. Γεννήθηκε στην Αθήνα με καταγωγή από Στάβλους Ευρυτανίας (μητέρα) και Κάρυστο Εύβοιας από πατέρα. Είναι πτυχιούχος χημικός του Τμήματος Χημείας στο ΕΚΠΑ. Έχει υπάρξει υποψήφια με τη Λαϊκή Συσπείρωση το 2019, στο δήμο Παιανίας-Γλυκών Νερών. Δραστηριοποιείται ως μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Απανταχού Σταβλιωτών και φίλων ‘’η Αγία Παρασκευή’’».

Υποψήφιος θα είναι ο Πάζιος Κωνσταντίνος, ο οποίος γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι  σαράντα ετών. Κατάγεται από τα Τοπόλιανα Ευρυτανίας, όπου σήμερα ζουν οι γονείς του, Πέτρος και Αγγελική. Έχει σπουδάσει Φιλολογία και Νομικά.

Ασκεί δικηγορία από το 2011 στην Αθήνα, με θητεία στο δικηγορικό γραφείο του ποινικολόγου, Φραγκίσκου Ραγκούση. Από το 2014 ζει στο Καρπενήσι, όπου συνεχίζει να ασκεί δικηγορία. Υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης στις περιφερειακές εκλογές του 2019. Έχει τοποθετηθεί δημόσια για ζητήματα του νομού, (παιδεία, υγεία, ανεργία, πληθυσμιακή αποψίλωση, περιβάλλον, ενέργεια). Είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Ευρυτανίας, με την ιδιότητα του Ταμία.

Τρίτος υποψήφιος ο Παππάς Θανάσης, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, Ετών 63.  Γεννήθηκε στο Φουρνά Ευρυτανίας όπου τέλειωσε και το Λύκειο. Δούλεψε στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση σε σχολεία της Εύβοιας από το 1983 έως την συνταξιοδότησή του και δραστηριοποιήθηκε στο συνδικαλιστικό κίνημα μέσα από τον σύλλογο δασκάλων  Χαλκίδας.