Τι ψήφισαν οι Ευρυτάνες

Στις 24 Σεπτεμβρίου 2023 άνοιξαν οι κάλπες για τις εσωκομματικές εκλογές για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες κατέδειξαν καθαρή νίκη του Στέφανου Κασσελάκη, με καταμετρημένο το 75% των ψήφων, στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

Με την ενσωμάτωση των 371 εκλογικών τμημάτων από τα 537, ο κ. Κασσελάκης συγκεντρώνει ποσοστό 56,69% με 56.461 ψήφους και η κ. Αχτσιόγλου 43,31% με 43.139 ψήφους. Τα άκυρα και τα λευκά αντιστοιχούσαν στο 1,19%. 

Στον β’ γύρο των εκλογών συμμετείχαν περισσότερα από 133.600 μέλη. Περίπου 8.750 μέλη ψήφισαν για πρώτη φορά αυτή την Κυριακή

Οι κάλπες στα 538 τμήματα άνοιξαν στις 8 το πρωί και έκλεισαν στις 9 το βράδυ. H διαδικασία ήταν διαφοροποιημένη σε σχέση με τον α’ γύρο, καθώς αυτή τη φορά δικαίωμα ψήφου είχαν μόνο όσοι ήταν ήδη μέλη του κόμματος. Την προηγούμενη Κυριακή είχαν ψηφίσει περίπου 149.000 μέλη. Οι 106.000 ήταν παλαιά μέλη και 43.000 νέα. 

Στην Ευρυτανία

Με βάση τα επίσημα αποτελέσματα στον Νομό Ευρυτανίας, που προέκυψαν από τα εκλογικά κέντρα στο Καρπενήσι και τα Τοπόλιανα του Δήμου Αγράφων, η Έφη Αχτσιόγλου σημείωσε προβάδισμα. Τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Πιο αναλυτικά, στο Καρπενήσι σημειώθηκαν 148 ψήφοι. Από αυτούς, 84 μετρά η Έφη Αχτσιόγλου και 63 ο Στέφανος Κασσελάκης.

Στα Τοπόλιανα σημειώθηκαν 65 ψήφοι. Από αυτούς, 49 μετρά η Έφη Αχτσιόγλου και 16 ο Στέφανος Κασσελάκης.

Με δελτίο τύπου της η Νομαρχιακή Επιτροπή Ευρυτανίας του ΣΥΡΙΖΑ

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, αναφέρει για την εκλογή του νέου Προέδρου του κόμματος:

«Καινούργια εποχή, καινούργια αρχή ,νέα καθήκοντα.

Εκφράζουμε αρχικά τα συγχαρητήρια μας στο νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Στέφανο Κασσελάκη  με  τις ευχές για μία ευδόκιμη και δημιουργική θητεία

Την Κυριακή χιλιάδες αριστεροί και προοδευτικοί πολίτες έδωσαν ένα ηχηρό μήνυμα από την κάλπη, ότι δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ Π Σ είναι εδώ, δυνατός και αποφασιστικός.

Οι πολίτες έδειξαν με την παρουσία τους πως τον εμπιστεύονται και ελπίζουν ότι θα καταφέρει να πετύχει την ανόρθωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με στόχο την προοδευτική διακυβέρνηση.

Η θέληση του κόσμου αυξάνει τις ευθύνες όλων μας και δεν έχει κανείς μας το δικαίωμα να τη διαψεύσει.Προχωράμε ενωμένοι μπροστά, απομονώνοντας τις ακραίες φωνές και μετατρέποντας το σήμερα σε ημέρα εκκίνησης γιατη μεγάλη προοδευτική αλλαγή.

Ο δρόμος μέχρι το συνέδριο είναι σύντομος.Εκεί, και σύμφωνα με πρακτικές που αρμόζουν στην αριστερά, θα επανακαθορίσουμε το ιδεολογικό μας στίγμα, το πολιτικό μας πλαίσιο και τις προγραμματικές μας θέσεις, μέσα από ένα δημοκρατικό και νηφάλιο διάλογο.

Ο αγώνας βέβαια για την κυβερνώσα αριστερά θα είναι διαρκής και ενωτικός μέχρι την τελική νίκη απέναντι στη δεξιά και σε όφελος της κοινωνίας».