Με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων τους, τα μέλη του νεοεκλεγέντος Διοικητικού Συμβουλίου της ιστορικής Πανευρυτανικής Ένωσης, μέσω ανακοίνωσής τους θέλησαν να εκφράσουν τις ολόθερμες και ολόψυχες ευχαριστίες τους στους Ευρυτάνες που συμμετείχαν μαζικά στις πρόσφατες αρχαιρεσίες της 20ης Μαρτίου 2022. Με σύνθημά το «εν τη ενώσει η ισχύς», τόνισαν την  ανάγκη της αγαστής συνεργασίας και της σύσφιξης των σχέσεων όλων των φορέων του τόπου, αλλά και των Ευρυτάνων.

Παράλληλα ανακοίνωσαν και τις επερχόμενες δράσεις της  Ένωσης. Αναλυτικά:

  • Ανθρωπιστική βοήθεια για την Ουκρανία. Το Δ.Σ. της Πανευρυτανικής Ένωσης απευθύνει κάλεσμα – έκκληση  στα μέλη του για οικονομική ενίσχυση, συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας, φαρμάκων και υγειονομικού υλικού, μέσωτου Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. συνδράμοντας έτσι την προς τούτο προσπάθειά του. Ειδικότερα: Όσοι επιθυμούν να συνεισφέρουν οικονομικά, να καταθέτουν τις δωρεές στους στον παρακάτω τραπεζικό λογαριασμό: Τράπεζα: EUROBANK. Δικαιούχος: Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός , Αρ. Λογ/σμού: 0026.0240.30.0201205013 IBAN: GR2602602400000300201205013. Όλες οι καταθέσεις θα πρέπει να φέρουν την ένδειξη «Ουκρανία». Παράλληλα, ο Ε.Ε.Σ. συγκεντρώνει τρόφιμα  και φάρμακα. Σημείο ΣυγκέντρωσηςΚεντρικά Γραφεία Ε.Ε.Σ. Λυκαβηττού 1, ΚολωνάκιΚεντρική Αποθήκη Ε.Ε.Σ. ‘Aστρους 111-113, Κολωνός ( Δευτέρα έως Παρασκευή, 7:30-14:30Τηλ: 210 5147300).
  • Εξόρμηση  της Ομάδας Ιατρών Αλληλεγγύης της Πανευρυτανικής Ένωσης στο Δήμο Αγράφων, και συγκεκριμένα  στη Δημοτική Ενότητα Ασπροποτάμου σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, προς εξέταση όλων των μαθητών  της απομακρυσμένης αυτής περιοχής. Η πρωτοβουλία ανήκει στον Παιδίατρο – Διευθυντή της Παιδιατρικής Κλινικής του παραπάνω Νοσοκομείου κ. Κωνσταντίνο Παπαντζίμα, μέλος του  Διοικητικού Συμβουλίου και Αναπληρωτή Έφορο. Η εξόρμηση αυτή προγραμματίζεται για το α΄5νθήμερο του μηνός Μαΐου ε.έ.
  • Έκδοση του περιοδικού «ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ». Η έκδοση του Περιοδικού «ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ» θα εκδοθείεντός του Α΄ εξαμήνου του τρέχοντος έτους. Σημειώνεται ότι στο εξής στη Συντακτική Επιτροπή θα συμμετέχει και ο  Έφορος του Δ.Σ. κ. Αριστείδης Ντέκας. Στην προσεχή συνεδρίαση του Δ.Σ. θα οριστεί και ο νέος αντπρόσωπός της Ένωσης στο Καρπενήσι, στη θέση του αείμνηστου Ανάργυρου – Γιάννη Μαυρομύτη.

Να σημειωθεί ότι η Πανευρυτανική Ένωση θα συμμετάσχει και σε δυο αφιερωματικές εκδηλώσεις, στις Τιμητικές Εκδηλώσεις για τον προεπαναστατικό ήρωα Κατσαντώνη, στις 9 & 10 Απριλίου 2022 στην Αθήνα και στην ημερίδας με θέμα: «Από τα ευρυτανικά όρη στον κάμπο της Μικράς Ασίας: Οι Ευρυτάνες στην περιπέτεια του 1922», στις 18 Ιουνίου 2022 στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου.