Παρουσίασε την ομάδα του ο συνδυασμός «Δύναμη Ανανέωσης» του Νίκου Σουλιώτη

3394

Σε κλίμα συγκίνησης η βραδιά
Ασφυκτικά γέμισε το βράδυ της Κυριακής 24 Μαρτίου 2019, το Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου στην παρουσίαση του συνδυασμού «Δύναμη Ανανέωσης, ο τόπος μας ακόμα πιο ψηλά», επικεφαλής του οποίου είναι ο νυν Δήμαρχος Καρπενησίου κ. Νίκος Σουλιώτης. Άνθρωποι όλων των ηλικιών παρευρέθηκαν στο χώρο του Συνεδριακού, προκαλώντας συνωστισμό, με σκοπό να στηρίξουν με την παρουσία τους τον συνδυασμό και να συγχαρούν από κοντά τους υποψηφίους. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ευρυτανίας Τασιός Αριστείδης και ο Βουλευτής Ευρυτανίας κ. Κώστας Κοντογεώργος, η υποψήφια Βουλευτής Ευρυτανίας κ. Θωμαϊς Οικονόμου και ο υποψήφιος Βουλευτής Ευρυτανίας κ. Κλεομένης Λάππας και πλήθος κόσμου. Αναμεσά τους σύσσωμη η οικογένεια του κ. Σουλιώτη, η σύζυγός του, τα παιδιά και η μόλις λίγων μηνών εγγονή του.

Βίντεο απολογισμού
Η έναρξη της βραδιάς πραγματοποιήθηκε με ένα ολιγόλεπτο βίντεο που περιελάμβανε σημαντικά γεγονότα κατά την διάρκεια της τετραετούς θητείας του νυν Δημάρχου Καρπενησίου και ξανά υποψήφιου Δημάρχου κ. Νίκου Σουλιώτη. Στο βίντεο έγινε μια σύντομη αναφορά στα έργα υποδομής που υλοποίησε ο Δήμος Καρπενησίου με πρωταρχικό στόχο την παροχή των κοινωνικών αγαθών για τους πολίτες του Δήμου. Προβλήθηκαν επίσης, οι τέσσερις (4) βραβεύσεις που έλαβε ο Δήμος Καρπενησίου, μια εκ των οποίων πρόκειται για τη διεθνή διάκριση της ανάπλασης του κέντρου της πόλης, τόσο για τις σύγχρονες υποδομές όσο και για την διατήρηση του πρασίνου και της ποιότητας ζωής σε πολύ υψηλά επίπεδα. Τέλος, δεν παραλήφθηκε να γίνει αναφορά στο πολιτιστικό έργο του Δήμου που αποτελεί και ένα σημαντικό κομμάτι για την ανάδειξη του τόπου των παραδοσιακών εθίμων αλλά και των σύγχρονων δράσεων που προάγουν το πολιτιστικό πνεύμα και την αγάπη για τον τόπο, σε συνεργασία με τους τοπικούς συλλόγους.

Η συνέχιση του έργου Μπακογιάννη από τον Σουλιώτη
Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος σε συγκινησιακό κλίμα τόνισε στην ομιλία του πως όταν ανέλαβε τον Δήμο Καρπενησίου το 2010, ως Δήμαρχος, ήταν ‘ένας Δήμος που βρισκόταν σε τέλμα’ όπως είπε χαρακτηριστικά. Τόνισε ιδιαίτερα ότι σήμερα, συνεχιστής του έργου του είναι ο νυν Δήμαρχος Καρπενησίου κ. Νίκος Σουλιώτης, ο οποίος ανέλαβε την σκυτάλη βγάζοντας το Δήμο από το αδιέξοδο, διατηρώντας την αρχική θέρμη, εργατικότητα, όραμα και ομάδα συνεργατών. Ο κ. Μπακογιάννης δεν παρέλειψε να δώσει τις θερμές ευχές του για την υποψηφιότητα του κ. Σουλιώτη και των συνεργατών του.

Οι εξαγγελίες του Δημάρχου Καρπενησίου
Αμέσως μετά, σειρά είχε ο Δήμαρχος Καρπενησίου κ. Νίκος Σουλιώτης ευχαριστώντας τους δημότες του Καρπενησίου που τον στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια και υποσχέθηκε πως την επόμενη τετραετία έχει στόχο να υλοποιήσει ακόμα περισσότερα, δίνοντας στο Καρπενήσι μια νέα πνοή. Για την θητεία του που σε δυο μήνες ολοκληρώνεται είπε ότι εργάστηκαν συλλογικά, σε ένα προ-κοστολογημένο σχεδιασμό, για το τι και πως θα υλοποιήσει ο Δήμος. Στη συνέχεια του λόγου του, ο ίδιος προέβη σε μερικές εξαγγελίες για την επόμενη μέρα από την εκλογή του, αναφέροντας πως επόμενοι στόχοι του είναι η μείωση των δημοτικών τελών, που αποτελούν βραχνά για τους πολίτες και την τσέπη τους και η βελτίωση του Προπονητικού Αθλητικού Κέντρου Καρπενησίου. Δεν παρέλειψε να υποσχεθεί την διεκδίκηση μιας νέας Πανεπιστημιακής Σχολής στο Καρπενήσι, που θα φέρει με τον δικό της τρόπο ανάπτυξη στο τόπο, που συνεχώς ερημώνει.

Η παρουσίαση των υποψηφιοτήτων
Λίγο πριν την ολοκλήρωση της βραδιάς παρουσιάστηκαν οι τριάντα τρεις (33) υποψήφιοι που θα στελεχώσουν τον συνδυασμό «Δύναμη Ανανέωσης», ενώ αναμένεται να ανακοινωθούν στο μέλλον εννιά ακόμη (9) υποψήφιοι φτάνοντας στο σύνολο τους σαράντα δύο (42). Υποψήφιοι που δουλεύουν εδώ και χρόνια στο πλευρό του, αλλά και νέα πρόσωπα, όλων των ηλικιών και των ειδικοτήτων, οι οποίοι ως υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι θα πλαισιώσουν τον εκ νέου υποψήφιο Δήμαρχο Καρπενησίου κ. Νίκο Σουλιώτη. Αυτοί είναι: Δημήτριος Βονόρτας Πολιτικός Μηχανικός και Αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων, Χρήστος Γενιτσαρόπουλος Επιχειρηματίας, Στέφανος Γιαννιώτης Αστυνομικός, Γεωργία Γκαρίλα – Διαμαντή Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών, Παιδείας και Πολιτισμού, Φωτεινή Δεδούση Εικαστικός, Μαρία – Ελευθερία Δόση Επιχειρηματίας, Σοφία Ζαλοκώστα Καθηγήτρια Φιλοσοφίας και Πρόεδρος της ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ, Μαρία Θεογιάννη Υποτομεάρχης στον τομέα Λειτουργικής Υποστήριξης της Διεύθυνσης πωλήσεων εμπορίας Νότιας Ελλάδας της ΔΕΗ Α.Ε., Βασίλειος Θεοδωρόπουλος Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε., Αθανασία Καμάρα – Γαλάνη Ιδιωτική Υπάλληλος, Δημήτριος Κεραμάρης Ιδιωτικός Υπάλληλος, Νικολέτα Κοκόση – Χαβέλου Ιδιωτική Υπάλληλος, Δημήτριος Κολοκύθας Υπάλληλος Πυροσβεστικής, Ευδοξία Κονιαβίτη -Ζαρμακούπη Δημόσιος Υπάλληλος Οικ. Τμήματος Γεν. Νοσοκ. Καρπενησίου και Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Νικόλαος Κουρκούτας Επιχειρηματίας, Δημήτριος Κουρλός Διαιτητής Ποδοσφαίρου Επαγγελματιών Κατηγοριών, Ταξιάρχης Κουτρομάνος Πολιτικός Μηχανικός και Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Αναστασία Κριπάση -Μπάρκα Συνταξιούχος Δημοσίου και Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ατόμων με αναπηρίες Π.Ε Ευρυτανίας, Κωνσταντίνα Λαθύρη Ιδιωτική υπάλληλος, Γεώργιος Λάππας Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, Αντιγόνη Λυκοκάπη Κοινωνική Λειτουργός – Κοινωνιολόγος MSc, Νικόλαος Μαντζιούτας Οικοδόμος, Δημήτριος Παναγοδήμος Επιχειρηματίας, Ιωάννης Πέτρου Παθολόγος Γ.Ν. Καρπενησίου, Ιωάννης Σβερώνης Προϊστάμενος ΕΚΑΒ Τομέα Καρπενησίου, Ελένη Σιαξαμπάνη Αρχαιολόγος ΜΑ, Ευαγγελία Τασιού Διαιτολόγος- Διατροφολόγος, Χρήστος Τσάμπρας Επιχειρηματίας, Παρασκευή Τσιτούρη – Κατσιαρή Επιχειρηματίας, Βασίλειος Φακίτσας Πολιτικός Μηχανικός και Περιφερειακός Σύμβουλος, Χαλκιάς Παντελής Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Υποδομών – Δικτύων και Καθαριότητας, Αντώνιος Χασάνος Ιδιωτικός Υπάλληλος και Δημοσθένης Χούπας Μηχανολόγος Μηχανικός MSc και Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Ευρυτανίας.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με έναν πλούσιο μπουφέ που είχε στηθεί στον χώρο υποδοχής του Συνεδριακού Κέντρου, δίνοντας την ευκαιρία στους υποψηφίους να συνομιλήσουν με το κοινό.