Στη φυλακή επιστρέφει η Ρούλα Πισπιρίγκου μετά την απολογία της για τους θανάτους των παιδιών της Ίριδας και Μαλένας.

Στη φυλακή επιστρέφει η Ρούλα Πισπιρίγκου μετά την απολογία της για τους θανάτους των παιδιών της Ίριδας και Μαλένας, ενώ κρίθηκε για δεύτερη φορά προσωρινά κρατούμενη. Κατά συνέπεια, το ανώτατο όριο κράτησης της στη φυλακή χωρίς να δικαστεί, αλλάζει από τους 18 μήνες και μπορεί να παραταθεί για τουλάχιστον 6 μήνες ακόμη.

https://045a4c47cabaccf433141b0429501a18.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-40/html/container.html

Η Ρούλα Πισπιρίγκου πέρασε σήμερα το μεσημέρι το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου προκειμένου να ολοκληρώσει την απολογία της για την υπόθεση του θανάτου των δυο μικρότερων παιδιών της Μαλένας και Ίριδας. Λίγο νωρίτερα, το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο με βούλευμα του απέρριψε και την δεύτερη αίτηση εξαίρεσης της 35ης ανακρίτριας Ευγένειας Τζωρτζάτου, που χειρίζεται την υπόθεση, την οποία υπέβαλλε η υπεράσπιση της κατηγορούμενης το απόγευμα της Τετάρτης.

Σύμφωνα με τον συνήγορό της Αλέξη Κούγια η απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου διεκόπη χθες λίγο πριν ολοκληρωθεί και τη στιγμή που ο ίδιος διατύπωνε μια δήλωση που αφορούσε στις ερωτήσεις της ανακρίτριας τις οποίες χαρακτήρισε «κουτσομπολίστικες».

«Με διέκοψε και με προκάλεσε να της κάνω αίτηση εξαίρεσης» σχολίασε και συμπλήρωσε πως ήταν αναμενόμενο να απορριφθεί η αίτηση από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο αφού «ποτέ δεν γίνονται δεκτές αφού υπάρχει η λογική στη δικαιοσύνη να μην απομυθοποιούνται οι δικαστές».

Ο συνήγορος υπεράσπισης της 34χρονος κατηγόρησε την 35η ανακρίτρια ότι επιθυμεί να ολοκληρωθεί η ανάκριση χωρίς την παρουσία δικηγόρου, αφού την κάλεσε να συνεχίσει την απολογία της στις 3 το μεσημέρι ενώ είχε ενημερωθεί ότι ο ίδιος θα απουσίαζε από το πλευρό της για λόγους υγείας.

Στο μεταξύ, η κατηγορούμενη θα οδηγηθεί ξανά στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για το θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας στις 31 Ιανουαρίου.

Η διαδικασία αναμένεται πολύμηνη, αφού θα εξεταστούν 53 μάρτυρες κατηγορίας και 20 μάρτυρες υπεράσπισης, με αρκετούς από αυτούς να έχουν την ιδιότητα του γιατρού, του ιατροδικαστή και του πραγματογνώμονα.

dikaiologitika.gr