Πραγματοποιήθηκαν στη Φθιώτιδα και στην Ευρυτανία οι ημερίδες επαγγελματικής κατάρτισης, που αποτελούν το πρώτο σκέλος της φετινής, βελτιωμένης δράσης: «ΠΥΞΙΔΑ» υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Το βράδυ της Δευτέρας 28 Μαρτίου το Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου γέμισε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, προκειμένου να ενημερωθούν από το καινοτόμο πρόγραμμα επαγγελματικού προσανατολισμού.
Στο πλαίσιο των ημερίδων, ο Μαθηματικός – Ερευνητής και Σύμβουλος Σταδιοδρομίας Στράτος Στρατηγάκης θα απαντήσει σε βασικά ερωτήματα που έχουν μαθήτριες/τές και γονείς. Επίσης, θα παρουσιάσει σωστές και έξυπνες πρακτικές για τους υποψηφίους που επιλέγουν σπουδές και επάγγελμα, όπως και το σύστημα εισαγωγής στις Ανώτατες Σχολές με όλες τις αλλαγές που έχουν γίνει και θα ισχύσουν το 2022. Συζητήθηκαν, οι βασικοί άξονες που υποστηρίζουν τις επιλογές επαγγελμάτων, η σημερινή πορεία των επαγγελματικών ενοτήτων, καθώς και οι παράγοντες που επηρεάζουν την εξέλιξη, όπως ο εκσυγχρονισμός, οι αυτοματισμοί των μηχανών και των υπηρεσιών κ.ο.κ.. Απαντήθηκαν απορίες και προβληματισμοί των μαθητών και των γονέων τους, καθώς και οι σημερινές τάσεις ανάπτυξης και πιθανής πορείας των επαγγελματικών ενοτήτων.
Οι μαθητές/τριες που θα συμμετέχουν στις ημερίδες και στα webinars θα πραγματοποιήσουν πιστοποιημένο από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού. Το “ARISTON test”, αναλύοντας και εξετάζοντας τις δεξιότητές τους, τη δομή της προσωπικότητας, καθώς και τα ενδιαφέροντα τους, προτείνει συγκεκριμένα επαγγέλματα/ειδικότητες και τα αντίστοιχα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της Ελλάδας.