Οι λευκές επιταγές, η αύξηση των τμημάτων και οι… προϊστάμενοι

Λερογιάννης: «Ο Δήμος Καρπενησίου χωλαίνει από την έλλειψη προσωπικού, όχι από την έλλειψη προϊσταμένων»

Στο στόχαστρο της Αντιπολίτευσης βρίσκεται για ακόμη μια φορά ο Δήμαρχος Καρπενησίου, τώρα για τις αποφάσεις που λαμβάνει σχετικά με την αύξηση των τμημάτων του οργανισμού του Δήμου, χωρίς καμία διαβούλευση, όπως αναφέρει η μείζων αντιπολίτευση.
Ειδικότερα η «Αλλαγή Πορείας» κάνει λόγο για «εξαργύρωση λευκών επιταγών» από τη μεριά του Δήμου, τονίζοντας την αντιφατική κίνηση του Δημάρχου εν μέσω οικονομικής και υγειονομικής ασφυξίας, που οι περισσότερες δομές και υπηρεσίες του βρίσκονται αντιμέτωπες με υποστελέχωση προσωπικού, να αυξήσει τα τμήματα του οργανισμού του, ενώ πριν από λίγο καιρό, είχε ληφθεί απόφαση για συγχώνευση των δύο τμημάτων των ΚΕΠ σε ένα, επικαλούμενος τη μειωμένη εξυπηρέτηση των πολιτών. Αιχμές μάλιστα αφήνουν οι εκπρόσωποι της Αντιπολίτευσης για επικείμενη αύξηση απολαβών συγκεκριμένων υπαλλήλων δίνοντάς τους τη δυνατότητα να αναλάβουν καθήκοντα προϊσταμένων.
Απόσπασμα της ανάρτησης της Αντιπολίτευσης
«[…]Μέσα σε λίγους μήνες η δημοτική αρχή δείχνει την αντίθεση της στο πώς διαχειρίζεται τις υπηρεσίες και το προσωπικό της. Αν η συγκεκριμένη απόφαση εξυπηρετούσε τις πραγματικά σημαντικές ανάγκες, οι οποίες θα προκύπταν πάντα σε συνεννόηση με το σωματείο εργαζομένων του Δήμου, φυσικά και δεν θα μας έβρισκε αρνητικούς.
Αντιθέτως, αντιληφθήκαμε με έκπληξη ότι και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν την επομένη του ΔΣ στο οποίο πάρθηκε η συγκεκριμένη απόφαση.
Επίσης, κατά την τροποποίηση του οργανισμού δεν λήφθηκε υπόψη έγγραφο με αιτήματα του σωματείου που κοινοποιήθηκε σε όλες τις παρατάξεις αρκετούς μήνες πριν.
Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Σε οποιαδήποτε τροποποίηση του οργανισμού του Δήμου, η διαδικασία πρέπει να γίνεται κατόπιν διαβούλευσης με το σωματείο εργαζομένων και με μοναδικό γνώμονα την καλύτερη και αποδοτικότερη λειτουργία όλων των υπηρεσιών.
Ήμασταν και είμαστε ξεκάθαροι σε αυτό.
Ρωτούμε λοιπόν τους δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης που υπερψήφισαν το συγκεκριμένο θέμα, γνωρίζουν όλα τα προηγούμενα;
Επίσης, απαιτούμε μια ξεκάθαρη απάντηση από τον δήμαρχο. Για ποιο λόγο, αυξάνονται τα τμήματα ενός μειούμενου πληθυσμιακά και οικονομικά Δήμου χωρίς την αύξηση προσωπικού;
Μήπως αυτές οι αποφάσεις κρύβονται πίσω από την εξαργύρωση λευκών επιταγών του δημάρχου ώστε να ικανοποιήσει τα αιτήματα συγκεκριμένων υπαλλήλων για αύξηση απολαβών κάνοντας τους προϊστάμενους;
Κύριε δήμαρχε, ο Δήμος Καρπενησίου χωλαίνει από την έλλειψη προσωπικού, όχι από την έλλειψη προϊστάμενων.»