Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσαν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ για την ταλαιπωρία των πολιτών λόγω του χιονιά που πλήττει τη χώρα.

Οι εικόνες με τα ακινητοποιημένα οχήματα σχεδόν σε όλες τις κεντρικές αρτηρίες στην Αττική προκάλεσε την οργή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και της Χαριλάου Τρικούπη και με ανακοινώσεις τους κατηγορούν την κυβέρνηση πως απλώς παρακολουθεί άπραγη. Ο ΣΥΡΙΖΑ στη δική του ανακοίνωση επιτέθηκε προσωπικά στο πρωθυπουργό αναφέροντας πως «το δόγμα Μητσοτάκη για την πολιτική προστασία είναι να στέλνει sms στο κινητό των πολιτών».

ΣΥΡΙΖΑ για χιονόπτωση:” Μετά από πέντε ημέρες προειδοποιήσεων, έχουν κλείσει και κεντρικοί δρόμοι…”

«Είναι εντυπωσιακό, αλλά μετά από πέντε ημέρες προειδοποιήσεων και υποτιθέμενης προετοιμασίας του κρατικού μηχανισμού, στις πρώτες ώρες χιονόπτωσης έχουν ήδη κλείσει ακόμη και κεντρικές οδικές αρτηρίες εντός της πρωτεύουσας», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ανακοίνωση του σχολιάζει ότι «προφανώς το δόγμα Μητσοτάκη για τη πολιτική προστασία είναι να στέλνει sms στο κινητό των πολιτών», «πέραν τούτου ουδέν και η ευθύνη και πάλι ατομική».

Το δόγμα Μητσοτάκη για τη πολιτική προστασία είναι να στέλνει sms στο κινητό των πολιτών, αναφέρει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ για την κακοκαιρία. 

Η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ για τις ευθύνες της κυβέρνησης:

Το ΚΙΝΑΛ προχώρησε σε αιχμηρή ανακοίνωση κατά της κυβέρνησης λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης που πλήττει τη χώρα από την κακοκαιρία «Ελπίς». 

Η κακοκαιρία «Ελπίς» πλήττει όλη τη χώρα, από χθες την Κυριακή, αλλά σήμερα τα προβλήματα είναι πολύ πιο έντονα, καθώς σε πολλούς δρόμους έχει διακοπεί η κυκλοφορία, ενώ η κίνηση με τροχοφόρο, απαιτεί αντιολισθητικές αλυσίδες. 

Συγκεκριμένα, το Κίνημα Αλλαγής τονίζει: «Αν και ήταν γνωστό εδώ και μέρες ότι η κακοκαιρία θα ήταν σφοδρή και θα έπληττε όλο το Λεκανοπέδιο, και παρά την περσινή ανάλογη εμπειρία, ο κρατικός μηχανισμός αρκέστηκε σε συστάσεις και άκαρπες συσκέψεις. 

Αφήνει σήμερα την Αυτοδιοίκηση μόνη της, με όσα μέσα διαθέτει, να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Χιλιάδες πολίτες ταλαιπωρούνται εγκλωβισμένοι σε κεντρικούς οδικούς άξονες ακόμη. Δεν είναι η ώρα της απόδοσης ευθυνών, αλλά της ευθύνης. Καλούμε την Κυβέρνηση να πράξει τα αυτονόητα και να μην παρακολουθεί άπραγη». 

«Κάποιος πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για το χάος και την ταλαιπωρία εκατοντάδων ανθρώπων στην Αττική οδό», έγραψε σε ανάρτησή του ο Παύλος Χρηστίδης. (Πηγή: iefimerida.gr)