Γεμάτες μοναδικές εμπειρίες από την μοναδική φιλοξενία του Συλλόγου Γυναικών Ευρυτανίας και το σημαντικότερο με μια πολύ μεγάλη επιτυχία για το Καρπενήσι, επέστρεψαν οι γυναίκες του Συλλόγου Γυναικών Ευρυτανίας από τον Πολύγυρο Χαλκιδικής. Το Καρπενήσι και ο Σύλλογος Γυναικών Ευρυτανίας επιλέχτηκαν παμψηφεί μεταξύ 19 Συλλόγων που συμμετείχαν στα Πολιτιστικά Γεφυρωματα Γυναικών 2023, για να διοργανώσουν τα επόμενα το 2024. Ο Σύλλογος Γυναικών Ευρυτανίας για άλλη μια φορά πρωτοπόρος και στο επίκεντρο του πολιτισμού όχι μόνο στην Ευρυτανία, αλλά και σε όλη την Ελλάδα, βρέθηκε άλλη μια φορά στο επίκεντρο των δράσεων πολιτισμού και ανάδειξης της Ευρυτανίας. ‘’Μεγάλη τιμή και συγκίνηση για τον Σύλλογό μας η επιλογή του και πιστεύουμε ότι του χρόνου στο Καρπενήσι θα ανεβάσουμε τον πήχη ακόμα παραπάνω’’, δήλωσε σχετικά η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Ευρυτανίας, κα Ιουλία Πετροπούλου.

«Πολιτιστικά Γυναικεία Γεφυρώματα 2023»

Περίπου 200 γυναίκες από 20 συλλόγους γυναικών από διάφορες περιοχές της Ελλάδος έδωσαν ραντεβού το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτώβρη στον Πολύγυρο Χαλκιδικής για να ανταλλάξουν μεταξύ τους πολιτισμό, εικόνες, γεύσεις και παράδοση από τις ιδιαίτερες πατρίδες τους, από κάθε γωνιά της Ελλάδας. «Είναι μια πρωτοβουλία ενότητας, σύνδεσης και προοπτικής ενεργειών των γυναικείων συλλόγων από τον Έβρο μέχρι την Πελοπόννησο. ‘Σπάμε’ τα σύνορά μας. Ερχόμαστε κοντά και επιχειρούμε ένα κοινό βηματισμό και μια ενιαία έκφραση με στόχο την προβολή και τον πολιτισμικό πλούτο των περιοχών μας. Ενώνουμε όλη την Ελλάδα με τα ‘Πολιτισμικά Γυναικεία Γεφυρώματα’ για δεύτερη χρονιά φέτος στον Πολύγυρο της Χαλκιδικής», δήλωσε η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Πολυγύρου Ρούλα Αμαραντίδου.

Ταξίδι στον πολιτισμό της χώρας

Την πρώτη μέρα το πρόγραμμα περιελάβανε ξενάγηση στο γραφικό κέντρο της πόλης και στα μουσεία της και στη συνέχεια σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε παρουσίαση όλων των συλλόγων που συμμετείχαν. Τη δεύτερη μέρα της εκδήλωσης, σε κεντρικό σημείο του Πολύγυρου όλοι οι σύλλογοι παρουσίασαν τοπικά προϊόντα τους, χειροτεχνίες και κεράσματα, ήθη και έθιμα των τόπων τους και απόλαυσαν μια όμορφη μουσική βραδιά. Την τρίτη μέρα, οι γυναίκες από όλους τους συλλόγους περιηγήθηκαν με καραβάκι τον περίπλου του Αγίου Όρους. Ο Σύλλογος Γυναικών Ευρυτανίας παρουσίασε δείγματα της δουλείας του από τα Μαθήματα Δια Βίου, πρόσφερε τοπικό τσίπουρο και τσαλαφούτι προσφορά του Τυροκομείου Κουτρουμάνος και παρουσίασε τις ομορφιές του τόπου μας μέσω των βίντεο 3D και εικονικής πραγματικότητας με την υποστήριξη του ΚΙΠΕ.