Συνέντευξη της βουλευτού Ευρυτανίας στο Star Κεντρικής Ελλάδας για το εκλογικό αποτέλεσμα του Δήμου Αθηναίων

Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού «Star» Κεντρικής Ελλάδος και τη δημοσιογράφο κα. Λένα Παρασκευά, παραχώρησε την Δευτέρα 16 Οκτωβρίου, η Βουλευτής Ευρυτανίας της Νέας Δημοκρατίας, κα Θωμαΐς (Τζίνα) Οικονόμου.

Κληθείσα να σχολιάσει το εκλογικό αποτέλεσμα στο Δήμο Αθηναίων, η Βουλευτής Ευρυτανίας παραδέχτηκε ότι το αποτέλεσμα δεν ήταν το επιθυμητό για την Νέα Δημοκρατία, διαπίστωσε ωστόσο, ότι τα κεντρικά πολιτικά συμπεράσματα αναφορικά με τη δυναμική των κομμάτων και τον συσχετισμό των δυνάμεων τους, κατεγράφησαν και εξήχθησαν από τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, στις οποίες η Νέα Δημοκρατία εμφάνισε σαφή υπεροχή και συγκράτηση δυνάμεων σε πολύ υψηλά επίπεδα, εφάμιλλα των πρόσφατων εθνικών εκλογών.

Η βουλευτής Ευρυτανίας, συνεχάρη τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη για το επιτυχημένο έργο του στην Αθήνα, το οποίο επετεύχθη κατά τη διάρκεια της θητείας του με σκληρή δουλειά και μεγάλη διάθεση προσφοράς προς τους Δημότες, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη ομαλής μετάβασης και συνεργασίας μεταξύ του Κώστα Μπακογιάννη και του νέου Δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα για να συνεχιστεί το σπουδαίο αυτό έργο, όπως ανέφερε. Η κα Οικονόμου, διαπίστωσε επίσης ότι η αντισυσπείρωση που κατεγράφη από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης σε συνδυασμό με την υψηλή αποχή, διαδραμάτισαν ουσιαστικό ρόλο στο τελικό εκλογικό αποτέλεσμα.

Στη συνέχεια, η βουλευτής Ευρυτανίας συνεχάρη το σύνολο των νέων Δημάρχων και των Περιφερειαρχών που εξελέγησαν σε όλη την επικράτεια, διαβεβαιώνοντας ότι η κεντρική κυβέρνηση θα συνεργαστεί και θα συνεπικουρήσει το έργο τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Στη συνέντευξη συμμετείχε και ο βουλευτής Β3΄ Νοτίου Τομέα Αθηνών του ΠΑΣΟΚ, κος Παύλος Χρηστίδης.

Συνάντηση Οικονόμου – Ζαχαράκη

Την ίδια μέρα, η Βουλευτής συνάντησε την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κυρία Σοφία Ζαχαράκη, στο γραφείο της, στο Υπουργείο, όπου συζήτησαν τα ιδιαίτερα κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ευρυτανία και αντάλλαξαν απόψεις για τους τρόπους επίλυσης τους.

Όπως ανακοίνωσε η κα Οικονόμου, συμφώνησαν να συμμετάσχει η Βουλευτής εισηγητικά στην Ειδική Επιτροπή για την εκπόνηση του Εθνικού σχεδίου δράσης για το δημογραφικό που θα ανακοινωθεί το 2024. Η κα Οικονόμου ανέφερε σχετικά: «Είναι σημαντικό ότι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δημιούργησε ένα νέο Υπουργείο για την οικογένεια, την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος, τη στεγαστική πολιτική και τη στήριξη του ευάλωτων και των ατόμων με ειδικές ανάγκες και αναπηρίες. Ευχαριστούμε την κυρία Ζαχαράκη για το ενδιαφέρον της για την Ευρυτανία!»

Συνάντηση με τη Hellenic Congress of America με τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Γιώργο Κώτσηρα

Παράλληλα, η Βουλευτής Ευρυτανίας παραβρέθηκε στη συνάντηση των εκπροσώπων του Hellenic Congress of America με τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Γιώργο Κώτσηρα. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Ένωσης Dr Δημήτρης Μαρκουίζος, ο Επίτιμος Πρόεδρος κ. Νίκος Αποστολόπουλος και ο δημοσιογράφος-εκδότης του Panhellenic Post κ. Χρήστος Μαλασπίνας. Αναλύθηκαν τα θέματα που απασχολούν την Ελληνική Ομογένεια της Αμερικής, εκτέθηκαν τα προβλήματα τους και δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο διαχρονικό αίτημα των απανταχού Ελλήνων της διασποράς για την θεσμοθέτηση της Ημέρας του Απόδημου Ελληνισμού. Εκφράστηκε η μεγάλη ικανοποίηση της Ελληνικής Ομογένειας για το ενδιαφέρον της Ελληνικής Κυβέρνησης να επιλυθούν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Απόδημος Ελληνισμός.