Συνάντηση με την Υφυπουργό Σ. Ζαχαράκη κα τον μουσικό Χ. Μητροποπάνο

Το Δήμο Λίμνης Πλαστήρα επισκέφτηκε το Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021 ο Δήμαρχος Αγράφων Αλέξης Καρδαμπίκης, με σκοπό να συμμετάσχει στη διημερίδα με θέμα “Ο ορεινός τουρισμός στη Νότια Πίνδο στη μετά-covid εποχή”.

Τη διημερίδα οργάνωσε ο Δήμος Πλαστήρα, η ΚΕΔΕ, το διαδημοτικό Δίκτυο ΠΙΝΔΟΣ και η Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ με κεντρική ομιλήτρια την Υφυπουργό Τουρισμού κα. Σοφία Ζαχαράκη.

Η Υφυπουργός αναφέρθηκε στον ορεινό τουρισμό, που αποτελεί προτεραιότητα ανάδειξής του από το Υπουργείο, αλλά και σε περαιτέρω τρόπους αξιοποίησης των αξιοθέατων όλων των ορεινών περιοχών της Νότιας Πίνδου, μιας και το ενδιαφέρον των πολιτών για το συγκεκριμένο είδος τουρισμού είναι πολύ μεγάλο. Ο κ. Καρδαμπίκης στο χώρο του συνεδρίου συνάντησε επίσης τον ερμηνευτή παραδοσιακών τραγουδιών Χρυσόστομο Μητροπάνο, με καταγωγή από το χωριό Καππά, ένα από τα οκτώ χωριά του Δήμου Μουζακίου στο Νομό Καρδίτσας. Χωριό καταγωγής και του αείμνηστου Δημήτρη Μητροπάνου που είναι και πρώτος ξάδερφος του. Ο Δήμαρχος Αγράφων ανέφερε για τον ίδιο: «Ένας γνωστός και αξιόλογος ερμηνευτής δημοτικών τραγουδιών που με την υπέροχη φωνή, το ήθος και την ποιότητά του φροντίζει, αναδεικνύει και διασώζει την μουσική μας παράδοση».