Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού και αποφασιστικότητας πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Κ.Ο Ευρυτανίας του ΚΚΕ, την προηγούμενη Τετάρτη 1 Ιουνίου πλατιά οργανωτική σύσκεψη όπου παραβρέθηκαν μέλη και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ από τον Δήμο Καρπενησίου.

Στη σύσκεψη τονίστηκε η αναγκαιότητα έντασης της πολιτικής δουλειάς με περιοδείες, συσκέψεις και εξορμήσεις σε όλους τους χώρους δουλειάς και τα χωριά, με ορίζοντα τις εκλογές στις 25 Ιούνη.

Η Κομματική Οργάνωση Ευρυτανίας του ΚΚΕ αναφέρει συγκεκριμένα:

«Ήδη τα μηνύματα που έρχονται από παντού είναι κάτι παραπάνω από αισιόδοξα αφού είναι πολύς ο κόσμος που ακουμπά στο ΚΚΕ, κι ακόμα περισσότεροι αυτοί που αν και κάτω από την πίεση διαφόρων διλημμάτων δεν το ψήφισαν στις 21 Μάη, σκέφτονται να το κάνουν τώρα για να ενισχύσουν το ρεύμα της Λαϊκής Μαχητικής Αντιπολίτευσης σε αντιπαράθεση με την αντιλαϊκή πολιτική που θα ενταθεί μετά τις εκλογές. Στις επερχόμενες εκλογές κατά βάση κρίνεται το ποια είναι εκείνη η δύναμη που θα μπορέσει να αντιπαρατεθεί με την κυβέρνηση της ΝΔ από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων.

Τέτοια αντιπολίτευση δεν μπορεί να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ που ψήφισαν το 50 και 70% αντίστοιχα των νόμων της ΝΔ την προηγούμενη τετραετία. Φιλολαϊκή αντιπολίτευση δεν μπορούν να κάνουν ούτε τα διάφορα κόμματα – κομήτες που τα σπρώχνει το σύστημα για να απορροφήσουν τη λαϊκή οργή και μετά από μια-δυο τετραετίες τα διαλύει. Ας θυμηθούμε όλοι των ρόλο των ΑΝΕΛ, της ΔΗΜΑΡ, του Ποταμιού, του Λεβέντη και τόσων άλλων.

Λύση δεν είναι ούτε η αποχή που καταλήγει ανοχή απέναντι στις κατά καιρούς κυβερνήσεις.

Πραγματική αντιπολίτευση μπορεί να είναι μόνο το ΚΚΕ που αντιπαλεύει την αντιλαϊκή επίθεση μέσα στη Βουλή αλλά και έξω από αυτή, στους δρόμους του αγώνα, στα Πανεπιστήμια, στους χώρους δουλειάς, στα εργασιακά κάτεργα, στη ΛΑΡΚΟ, την COSCO, παντού. Πραγματική αντιπολίτευση μπορεί να είναι μόνο το ΚΚΕ γιατί δεν δίνει προεκλογικές υποσχέσεις αλλά πέφτει στη φωτιά της οργάνωσης των λαϊκών αγώνων, κόντρα στη μοιρολατρεία, το φόβο, τον συμβιβασμό. Γιατί μόνο το ΚΚΕ δεν έχει δεσμεύσεις απέναντι στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ, στα μονοπώλια, γιατί στοχεύει στην καρδιά του συστήματος που είναι το κέρδος. Γιατί είναι το μόνο κόμμα που έχει στη σημαία του το σύνθημα που συγκλόνισε και συγκλονίζει  όλη τη χώρα: ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας.

Ο διπλασιασμός του ποσοστού του ΚΚΕ στις 21 Μάη από το 2,8% στην Ευρυτανία στο 5,5% δεν φτάνει γιατί ο συσχετισμός παραμένει πολύ αρνητικός. Με ψηλά το κεφάλι, με αισιοδοξία και αξιοπρέπεια, με μαχητικότητα και πείσμα η Ευρυτανία μπορεί και πρέπει να ενισχύσει ακόμα περισσότερο το ΚΚΕ στις 25 Ιούνη.

Ήδη, το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Ιούνη κλιμάκια του Κόμματος περιόδευσαν σε χωριά της Ποταμιάς και του Απεραντίου, ενώ αυτή την εβδομάδα σειρά παίρνουν οι μεγάλοι χώροι δουλειάς του Καρπενησίου. Παράλληλα, από την Κυριακή 4 Ιούνη και κάθε απόγευμα λειτουργεί και το προεκλογικό περίπτερο στην πλατεία του Καρπενησίου.

Η πολιτική δραστηριότητα της Κομματικής Οργάνωσης θα κορυφωθεί με την προεκλογική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία του Καρπενησίου, το Σάββατο 16 Ιούνη, στις 8μμ,  με ομιλητές τους υποψήφιους βουλευτές και κεντρικό ομιλητή τον σύντροφο Λευτέρη Νικολάου-Αλαβάνο, ευρωβουλευτή του ΚΚΕ».