Σκληρή απάντηση Κοντογεώργου σε Μπερμπερή

2315

Με μια ανοιχτή επιστολή του Βουλευτής Ευρυτανίας, Κώστα Κοντογεώργου, στον υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο κ. Μωυσή Μπερμπερή, συνεχίζεται η κόντρα που φαίνεται να κρατεί καλά. Χρησιμοποιώντας σκληρά λόγια ο κ. Κοντογεώργος, αντεπιτίθεται σε προηγούμενη τοποθέτηση του κ. Μπερμπερή. Η επιστολή έχει ως εξής:

 «Προς τον κ.Μωυσή Μπερμπερή
Υποψήφιο Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Κύριε πολιτευτή,

Δεν είχα σκοπό να απαντήσω στην επιστολή σας, εάν είχατε περιοριστεί  στην κριτική των πεπραγμένων μου ως βουλευτή και  δεν είχατε υπεισέρθει  με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς στο πρόσωπό μου και την διαδρομή μου στα κοινά του τόπου μας.

«ΗΡΞΑΤΟ ΧΕΙΡΩΝ ΑΔΙΚΩΝ»

Σας ενημερώνω λοιπόν τα ακόλουθα:

1.Δεν έχω κανένα απωθημένο. Αντιθέτως, είμαι περήφανος για την πολιτική μου διαδρομή, κινούμενος πάντα στον χώρο της κεντροδεξιάς. Μία διαδρομή, δημοκρατική, διαφανής ,έντιμη , αξιοπρεπής και πάνω από όλα αποτελεσματική και γεμάτη προσφορά στον τόπο. Μία διαδρομή βασιζόμενη στην αλήθεια και την πραγματικότητα, χωρίς υποκρισίες, με σεβασμό στους πολιτικούς αντιπάλους, χωρίς ανθρωποθυσίες και αποκλεισμούς.
 Γεγονός που επιβεβαιώνουν συνεχώς οι συμπατριώτες μας από το 1994 μέχρι και σήμερα, τους οποίους τιμώ και σέβομαι απεριόριστα.

2.Με την ερώτησή μου, στον Υπουργό Παιδείας, ήθελα να καταδείξω με τον εναργέστερο τρόπο την αδιαφορία του Υπουργού για τις ελλείψεις εκπαιδευτικών ειδικότητας στο ΕΠΑΛ Καρπενησίου, γεγονός που απασχολεί την τοπική κοινωνία μας από τις αρχές της σχολικής περιόδου και που ανέδειξα με ειδική ερώτηση στις 3 Δεκεμβρίου 2018, αλλά και την καταφανή περιφρόνηση σε κάθε έννοια νομιμότητας από τα εντεταλμένα όργανα του Υπουργείου Παιδείας, σε διαπιστωμένα πειθαρχικά παραπτώματα υπαλλήλων του (Μαΐος 2015).

3.Η αναφορά σας στο διάστημα 2000- 2010, στο οποίο είχα την τιμή να είμαι Νομάρχης, μετά από αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις, μάλλον ατυχής ήταν.
Πιστεύω θα συμφωνήσετε μαζί μου, ότι ήταν η καλύτερη περίοδος, από κάθε άποψη για τον τόπο μας.
Τόσο προσωπικά ως Νομάρχης, όσο και οι συνεργάτες μου Νομαρχιακοί Σύμβουλοι και όλο το ανθρώπινο δυναμικό της τότε Νομαρχίας, είμαστε περήφανοι για το έργο μας και την προσφορά μας στην ιδιαίτερη πατρίδα μας.

Μεγάλα έργα υποδομής ολοκληρώθηκαν σε όλους τους τομείς, στο οδικό δίκτυο, στην εκπαίδευση, στην υγεία, στον κοινωνικό εξοπλισμό, στην γεωργοκτηνοτροφία, στον τουρισμό, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό και σε όλο το φάσμα της οικονομικής δραστηριότητας του τόπου και άλλαξαν την όψη της Ευρυτανίας μας.

 Η ανεργία μειώθηκε στο ελάχιστο, το επενδυτικό περιβάλλον έγινε ελκυστικό,  δημιουργήθηκαν μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στην μεταποίηση και τυποποίηση τοπικών προϊόντων, δεκαπλασιάσθηκε η ξενοδοχειακή υποδομή και ο τόπος μας έγινε αξιοζήλευτος προορισμός με το απόφθεγμα τι Παρίσι Τι Καρπενήσι.
Άλλωστε και εσείς ο ίδιος εκμεταλλευτήκατε το γεγονός, για να χτίσετε το μεγαλύτερο μέρος της  περιουσίας σας, όπως καλώς έκαναν και πολλοί άλλοι συμπατριώτες μας.
Όσον αφορά τους εργαζόμενους στην Νομαρχία εκείνο το διάστημα, είμαι περήφανος για την απόδοσή τους και την εξυπηρέτηση των πολιτών. Για παράδειγμα θα σας αναφέρω ότι στον τομέα αδειοδότησης κατασκευών στον οποίο ασκείτε την βασική σας δραστηριότητα, η Νομαρχία εξέδιδε κατά μέσο όρο διακόσιες οικοδομικές άδειες το έτος, ενώ σήμερα εκδίδονται ελάχιστες.

4.Στο συμπέρασμά σας ότι για την Μικρασιατική καταστροφή δεν ευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ, θα συμφωνήσω μαζί σας, όμως για την καταστροφή και μπαχαλοποίηση της πατρίδας από το 2015- 2019, ευθύνεται αποκλειστικά ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ.

5.Τέλος, επειδή δεν είχα και δεν έχω τίποτα να κρύψω, σας ενημερώνω προσωπικά, παρότι είναι γνωστό σε όλους, τα μεσοδιαστήματα που δεν είχα θεσμική ιδιότητα, ήμουν νομίμως αποσπασμένος στην Νέα Δημοκρατία και ασκούσα και τα καθήκοντά μου ως περιφερειακός σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας.

Κύριε πολιτευτή,

Θα συμφωνήσω μαζί σας, ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο και κατανοώ ότι έπρεπε να εισέλθετε θορυβωδώς στο πολιτικό προσκήνιο με τον νέο ρόλο σας, αλλά μην ξεχνάτε ότι τον μεγαλύτερο θόρυβο προκαλούν  τα κενά παραλληλεπίπεδα μεταλλικά αντικείμενα, τα οποία ο λαός μας αποκαλεί «τενεκέδες».


Μετά την ενημέρωση – υπενθύμιση που όφειλα να σας κάνω, νομίζω έχω το δικαίωμα και την ευκαιρία για ορισμένα πολιτικά σχόλια:

1.Αναρωτιέται κανείς, ποιός σας έδωσε το δικαίωμα να παριστάνετε τον κριτή των πάντων και να αναλαμβάνετε εργολαβικά ως αυτόκλητος δικηγόρος την υπεράσπιση παντός περιφερόμενου δήθεν αριστερού, χωρίς καν να γνωρίζετε τα γεγονότα.
2.Αναρωτιέται κανείς αν η λέξη «α υ τ ο κ ρ ι τ ι κ ή», υπάρχει στο λεξιλόγιό σας.

3.Αφού η μοναδική σας ιδιότητα είναι αυτή του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ και λίγο πιο πριν, του υποψηφίου της ΔΗΜΑΡ, με μηδενική προσφορά στον τόπο, αναρωτιέται κανείς από πού αντλείται τόσο πολιτικό  θράσος, το οποίο υπερβαίνει το πολιτικό σας ανάστημα.

4.Κύριε πολιτευτή της αριστεράς του τίποτα (κατά την ρήση του συντρόφου σας κ. Πανούση),είστε ο τελευταίος που δικαιούται να ομιλεί για υποκρισία, αφού καλά γνωρίζετε ότι οι ιδέες μας πρέπει να συμβαδίζουν με την προσωπική μας πορεία και ζωή και όχι να αποτελούν ταμπέλα ευκαιρίας για την εξαπάτηση των συμπολιτών μας, οι οποίοι μας γνωρίζουν πάρα πολύ καλά όλους και δεν τους ξεγελάνε οι υποκριτικές συμπεριφορές των δήθεν αριστερών και του ρητού ¨χαβιάρι φαγοπότι με Άρη Βελουχιώτη¨.

 Είναι άλλοι και αλλού οι πραγματικοί αριστεροί, με τους οποίους διαφωνώ πολιτικά, αλλά σέβομαι την ιδεολογική και αγωνιστική τους συνέπεια».