Φοιτητικό επίδομα 250€ για περισσότερους σπουδαστές

Διεύρυνση κριτηρίων – Παράταση για την υποβολή αιτήσεων

Η δράση «σπουδά…ΖΩ!» την οποία υλοποιεί η Περιφέρεια μέσω της δομής «ΓΕΦΥΡΑ» και με χρηματοδότηση από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας παίρνει για τουςφοιτητές, οι οποίοι επιθυμούν να υποβάλλουν αίτηση ένταξης.

Αντικείμενο της δράσης είναι η εφάπαξ παροχή διατακτικών σίτισης αξίας 250€ σε προπτυχιακούς πρωτοετείς φοιτητές – φοιτήτριες του ακαδημαϊκού έτους 2021-2022, μέλη οικογενειών της Στερεάς Ελλάδας με οικογενειακό εισόδημα κάτω από το όριο της φτώχειας, καθώς και σε απροστάτευτα τέκνα. Το όριο φτώχειας, προσδιορίστηκε από την ΕΛΣΤΑΤ σε 5.266€ ετησίως, για μονοπρόσωπα νοικοκυριά προσαυξανόμενο κατά: α)50% για τον σύζυγο και κάθε παιδί από 14 έως και 24 ετών, β)30% για κάθε παιδί κάτω των 14 ετών.

Μετά από σχετική απόφαση, εντάσσονται στους δυνητικούς δικαιούχους και οι πρωτοετείς καταρτιζόμενοι των δημόσιων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.).

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν αιτήσεις μέχρι τις 26/11/2021. Για αιτήσεις ή για περισσότερες πληροφορίες, μπορούν να ενημερωθούν από την ιστοσελίδα της Γέφυρας www.gefyra.com.gr και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας www.pste.gov.gr, αλλά και να απευθύνονται στα γραφεία των Περιφερειακών Ενοτήτων:

ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ Διοικητήριο Π.Ε. Ευρυτανίας

(Κεντρικό Δημαρχείο)
Εθνικής Αντιστάσεως 1 ,36100, Καρπενήσι

Τηλ.: 22373 52306, 52304

 «Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας μέσω της Δομής “ΓΕΦΥΡΑ” υλοποιεί δράση, που απευθύνεται στους πρωτοετείς φοιτητές, οι οποίοι χρειάζονται οικονομική υποστήριξη για να σπουδάσουν. Προκειμένου να καλύψουμε τις ανάγκες όσο το δυνατόν περισσότερων, αποφασίσουμε να παρατείνουμε τη σχετική προθεσμία, αλλά και να διευρύνουμε τα κριτήρια», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Μέριμνας Ιωάννης Περγαντάς.