Μια πολύ σημαντική εξέλιξη ήρθε από την Αμερική και αφορά το δίγλωσσο βιβλίο του π. Ευάγγελου Φεγγούλη, “ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ – ΕΝΑΣ ΑΛΛΙΩΤΙΚΟΣ ΑΝΤΑΡΤΗΣ”. Το βιβλίο αυτό που χαρακτηρίστηκε ως μια τεκμηριωμένη αφήγηση στη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου 1946-1950, με απόφαση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής και με εντολή του Δρ. Αναστασίου Κουλαρμάνη, Διευθυντού του Γραφείου Παιδείας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, προς τους προϊσταμένους και Διευθυντές Ημερησίων, Απογευματινών και Σαββατιανών Σχολείων της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, διδάσκεται στο μάθημα της ιστορίας στις ανώτερες τάξεις των Ελληνικών σχολείων της Αμερικής.

Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη μιας για πρώτη φορά, με απόφαση της Αρχιεπισκοπής Αμερικής και του Αρμοδίου Γραφείου Παιδείας, θα διδάσκεται στα Σχολεία της Ομογένειας ως διδαχθείσα ύλη στο μάθημα της ιστορίας, ένα τέτοιο ιστορικό πόνημα που βασίστηκε πάνω στην αυτοβιογραφική αφήγηση του κ. Γρηγόρη Ζαχαρόπουλου. Ήδη το βιβλίο έχει παραχωρηθεί και διδάσκεται σε 40 Ημερήσια, Απογευματινά και Σαββατιανά Σχολεία της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

‘‘Περιποιεί μεγάλη τιμή για την ελαχιστότητά μου και φυσικά για τον ήρωα και πρωταγωνιστή του βιβλίου κ. Γρηγόρη Ζαχαρόπουλου’’, δήλωσε για τη διάκρισή του ο π. Ευαγ. Φεγγούλης.

Το βιβλίο παρουσιάστηκε τον περασμένο Ιούνιο διαδικτυακά από τον Σύλλογο Ευρυτάνων Νέας Υόρκης “ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΡΟΥΣΙΩΤΙΣΣΑ” σε μια 4ωρη τηλεδιάσκεψη που συντόνισε η Πρόεδρος του Συλλόγου εν Αμερική Ευρυτάνων κ. Ελένη Καλογερά.

Από την παράδοση του βιβλίου από τον κ. Ζαχαρόπουλο στον Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Ελπιδοφόρο