Γυναίκα Βουλευτής στη μονοεδρική μετά από 30 χρόνια

Οι Ευρυτάνες Βουλευτές που ορκίστηκαν

Φανερά συγκινημένη αλλά και ιδιαίτερα χαρούμενη βρέθηκε στα έδρανα της Βουλής των Ελλήνων προκειμένου να ορκιστεί η νέα Βουλευτής Ευρυτανίας κα Θωμαΐς (Τζίνα) Οικονόμου, την Κυριακή 28 Μαΐου 2023.

«Με συγκίνηση και υπερηφάνεια ορκίστηκα σήμερα βουλευτής Ευρυτανίας ενώπιον του Εθνικού Κοινοβουλίου. Ευχαριστώ τους Ευρυτάνες συμπατριώτες μου που με την εμπιστοσύνη τους μου έδωσαν την ευκαιρία να βρίσκομαι σήμερα εδώ. Μετά την ορκωμοσία μας δεξιώθηκε ο Πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης στα γραφεία μας στο Μοσχάτο, βγάζοντας την καθιερωμένη γραβάτα και δίνοντας έτσι το σύνθημα για την έναρξη του προεκλογικού αγώνα.

Συνεχίζουμε Σταθερά Τολμηρά Μπροστά για τη νίκη στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, για μια αυτοδύναμη κυβέρνηση Νέα Δημοκρατία Κεντρικά με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πάμε Μπροστά για την Ευρυτανία!», δήλωσε η Βουλευτής μετά τη ορκωμοσία της Κυριακής.

Η στιγμή της ορκωμοσίας

Σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα η συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Γυναίκα Βουλευτής στην Ευρυτανία μετά από 30 χρόνια

Η κα Οικονόμου εξελέγη με 3.239 ψήφους από τους συμπατριώτες της Ευρυτάνες, έχοντας ένα τεράστιο προβάδισμα σχεδόν 1.000 ψήφων από τον απερχόμενο βουλευτή Κώστα Κοντογεώργο και αποτελεί τη δεύτερη γυναίκα Βουλευτή Ευρυτανίας μετά την Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία εξελέγη τον Νοέμβριο του 1989 για πρώτη φορά βουλευτής κερδίζοντας τη μονοεδρική της Ευρυτανίας, ενώ επανεξελέγη και στις δύο επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, τον Απρίλιο του 1990 και τον Οκτώβριο του 1993.

Μάλιστα, η ίδια η Ντόρα Μπακογιάννη σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχολίασε φωτογραφία της με την κα Οικονόμου αναφέροντας: «Η Ευρυτανία έχει πάλι γυναίκα βουλευτή. Συγχαρητήρια Τζίνα!», ενώ η Θωμαΐς Οικονόμου ανέφερε: «Η παρακαταθήκη βαρειά όταν η πρώτη γυναίκα βουλευτής που διαδέχεται τη Ντόρα Μπακογιάννη στο βουλευτικό αξίωμα είμαι εγώ !».

Οι Ευρυτάνες Βουλευτές που σάρωσαν στις εκλογές της 21ης Μαΐου

Άλλη μία Ευρυτάνισσα, η Σοφία Ζαχαράκη, ορκίστηκε για πρώτη φορά ως Βουλευτής Ανατολικής Αττικής την Κυριακή, η οποία σάρωσε στην εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαΐου βγαίνοντας πρώτη σε ψήφους στην εκλογική της περιφέρεια. Η κα Ζαχαράκη παρόλο που θήτευσε ως υφυπουργός σε δύο υπουργεία την προηγούμενη τετραετία, για πρώτη φορά κατέβηκε στον εκλογικό στίβο και κέρδισε απ’ότι φαίνεται τους ψηφοφόρους. Στην ορκωμοσία στη Βουλή μοιραζόταν τα έδρανα της δεξιάς πτέρυγας με την κα Οικονόμου σε ιδιαίτερα χαρούμενο και εγκάρδιο κλίμα παρά το ενδεχόμενο άγχος της πρώτης μέρας στα νέα τους καθήκοντα.

Η κα Ζαχαράκη δήλωσε μετά τη μεγάλη νίκη της:

«Κάναμε πράξη το μαζί και η φωνή της Ανατολικής Αττικής ακούστηκε δυνατά σε όλη την Ελλάδα! Σε μια θετική ψήφο συμφωνήσαμε να προχωράμε σε μια οδό προόδου και βελτίωσης της ζωής μας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ηγείται της μεγάλης εθνικής προσπάθειας. Αισθάνομαι την ανάγκη να σας ευχαριστήσω για την αγάπη με την οποία -το ένιωσα πραγματικά- ότι με αγκαλιάσατε στο διάστημα αυτής της προεκλογικής εκστρατείας, που οργανώθηκε κι αυτή από το περίσσευμα αγάπης φίλων και εθελοντών! Σας ευχαριστώ από καρδιάς για την εμπιστοσύνη που μου δείξατε, την ψήφο αισιοδοξίας και ελπίδας! Την ευχή σας να γίνω κι εγώ κρίκος στην αλυσίδα θετικών αλλαγών για την Ανατολική Αττική και την Ελλάδα μας! Σας υπόσχομαι οτι θα βάλω τα δυνατά μου!

Και μια υπόμνηση στα παιδιά που με συγκίνησαν με την ψήφο τους. Ιδιαίτερα αυτά που ψήφισαν πρώτη φορά! Αγαπημένα μου παιδιά στη ζωή τίποτα δε χαρίζεται, όλα κατακτιούνται! Προχωράμε δυνατά, με πίστη και αισιοδοξία για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου! Για την Ελλάδα μας!

Ο Ευρυτάνας που σταθερά εκλέγεται στις τελευταίες δέκα εκλογικές αναμετρήσεις στη Δυτική Αττική και ορκίστηκε την Κυριακή, δεν είναι άλλος από τον κ. Θανάση Μπούρα, Αντιπρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων και τ. Υφυπουργό Οικονομίας και Οικονομικών. Ο κ. Μπούρας μετά τη νίκη του δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Σας ευχαριστώ θερμά όλες και όλους που με τιμήσατε για 10η συνεχή φορά με την ψήφο σας και την αγάπη σας και με εκλέξατε και πάλι Βουλευτή Δυτικής Αττικής. Η εμπιστοσύνη σας στο πρόσωπό μου με γεμίζει με ευθύνη για να σας εκπροσωπώ δυναμικά. Ήμουν, είμαι και θα είμαι πάντα κοντά σας. Δεσμεύομαι για μια Δυτική Αττική πρωταγωνίστρια των εξελίξεων. Μπροστά μας έχουμε πολλή δουλειά! Για να πάμε την Ελλάδα σταθερά, τολμηρά, μπροστά! Για μια καλύτερη Δυτική Αττική για όλους! Σας ευχαριστώ από καρδιάς».