Έμφαση στην «άλλη Ελλάδα» και στον Ορεινό Όγκο, συνεχίζει να δίνει η Ένωση Ξενοδόχων Ευρυτανίας με την παρουσία της στη μεγαλύτερη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ITB (7 – 9 Μαρτίου 2023) που άνοιξε ξανά τις πύλες της στο Βερολίνο μετά από τρία χρόνια.

Με τα μηνύματα από τις κρατήσεις για τη χώρα μας να είναι ενθαρρυντικά για το 2023, αξιοποιώντας τη δυναμική του 2022 στο μοντέλο«ήλιος και θάλασσα», η Ένωση Ξενοδόχων Ευρυτανίας έστειλε το δικό της μήνυμα στις διεθνείς αγορές ότι οι επισκέπτες της χώρας μας μπορούν να απολαμβάνουν μοναδικές στιγμές φιλοξενίας και εμπειριών, όχι μόνο το καλοκαίρι, αλλά και την άνοιξη, το φθινόπωρο και τον χειμώνα – δηλαδή και τις τέσσερις εποχές του χρόνου, με στόχο να διευρυνθεί η σεζόν και τους 12 μήνες το χρόνο.   

Την Τετάρτη 08 Μαρτίου 2023 και ώρα 11:30, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση της Ευρυτανίας στην αίθουσα Raumes Lindau 2 σε ξένους δημοσιογράφους, bloggers και πράκτορες, από την Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ευρυτανίας, κα. Σοφία Φλέγκα. Την παρουσίαση διοργάνωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας κ. Αριστείδης Τασιός και υλοποιήθηκε από το γραφείο Finix Adventures.

Η Ένωση Ξενοδόχων Ευρυτανίας αναφέρει: «Θα θέλαμε ιδιαιτέρως να ευχαριστήσουμε και την κ. Καίτη Χατζοπούλου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Τμήματος Εμπορίου & Τουρισμού της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Π.Ε. Ευρυτανίας για την πολύτιμη βοήθειά της κατά την διάρκεια της Παρουσίασης».

«Είναι κρίσιμο να εκμεταλλευτούμε τη συγκυρία και να δώσουμε τη δυνατότητα στον κόσμοπου διψάει για ταξίδια, να ανακαλύψει την «διαφορετική Ελλάδα», την Ελλάδα του ηπειρωτικού και ορεινού όγκου, την Ελλάδα που είναι «πάντα ανοιχτή» και να το στηρίξουμε αυτό μεπροβολή και έργα τουριστικής ανάπτυξης στην περιφέρεια. Η χώρα μας διαθέτει σπάνιεςφυσικές ομορφιές, βουνά, λίμνες και δάση, σπουδαία αρχιτεκτονική, εξαιρετική γαστρονομικήπαράδοση και μοναδικά μνημεία ιστορίας και πολιτισμού που μπορούν να λειτουργήσουν ωςμαγνήτης για την προσέλκυση επισκεπτών τους χειμερινούς μήνες» δήλωσε η Πρόεδρος της Ε.Ξ.Ν.Ε. κ. Σοφία Φλέγκα, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της Ευρυτανίας και συνέχισε τονίζοντας ότι «όσο μας το επιτρέπουν οι συγκυρίες θα είμαστε πανταχού παρόντες στις διεθνείς εκθέσεις. Χωρίς φόβο, αλλά με πολύ πάθος δεν θα σταματήσουμε το έργο μας και θα συνεχίσουμε να προβάλλουμε τις μοναδικές ομορφιές της Ευρυτανίας σε όλο τον κόσμο».

Επιπλέον, την ίδια ημέρα και ώρα 13:30, ο κ. Άγγελος Καλλίας, Έφορος Δημοσίων Σχέσεων του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων – ΠΟΞ και Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Δράμας ανέλαβε το ρόλο να συστήσει αναλυτικά σε επισκέπτες της έκθεσης, δημοσιογράφους και τουριστικούς πράκτορες, όλες τις θεματικές εναλλακτικές και βιώσιμες μορφές τουρισμού (σκι, πεζοπορία, δραστηριότητες στο ποτάμι,ποδηλασία, αναρρίχηση, παραπέντε, γαστρονομία – αγροτουρισμός, οινοτουρισμός κλπ) που αναπτύσσονται στην ηπειρωτική Ελλάδα, ώστε το κοινό της μεγάλης γερμανικής αγοράς που ενδιαφέρεται κυρίως για το μοντέλο «ήλιος και θάλασσα», να γνωρίσει την τεράστια δυναμική των ορεινών και ημιορεινών προορισμών της χώρας μας. Η εκδήλωση αυτή ήταν πρωτοβουλία των στελεχών του Γραφείου ΕΟΤ Γερμανίας.