Στο Καρπενήσι η Κατερίνα Μπατζελή. Παρουσίασε τους Περιφερειακούς Συμβούλους Ευρυτανίας & επισκέφθηκε φορείς του Καρπενησίου

2262

Την Τετάρτη 3 Απριλίου 2019 βρέθηκε στο Καρπενήσι η υποψήφια Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κατερίνα Μπατζελή. Η ίδια πραγματοποίησε μια σειρά επαφών με  αυτοδιοικητικούς, παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς της περιοχής. Στα πλαίσια της επίσκεψής αυτής η κα Μπατζελή παρουσίασε τους υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους Ευρυτανίας κ.κ. Βιβή Καρδαμπίκη, Γιάννη Λαμπράκη, Νίκο Μαρούλη, Ειρήνη Ντρίβα και Ταξιάρχη Σκλαπάνη                                                               και πραγματοποίησε ομιλία στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου εφ’ όλης της ύλης. Η ίδια μάλιστα προέβη σε προγραμματικές δηλώσεις, που στοχεύουν στην ανάπτυξη της Ευρυτανίας ως τουριστικό προορισμό και όχι μόνο. Συγκεκριμένα, ο προγραμματικός της λόγος  κινήθηκε σε επτά σημεία που αφορούσαν τον τουρισμό, τον ορεινό όγκο και την ανάπτυξη πολλαπλών δραστηριοτήτων, τον αθλητικό τουρισμό, τον πρωτογενή τομέα –κτηνοτροφία, τα κτηνοτροφικά πάρκα, τις ενεργειακές κοινότητες και τις υποδομές στην Ευρυτανία. Η κα. Μπατζελή αναφέρθηκε στην εγκατάσταση επιχειρήσεων, στην ανάπτυξη νέων μορφών τουρισμού, στην εξασφάλιση αθλητικών υποδομών, στην δημιουργία εγκαταστάσεων παραγωγής προϊόντων, στην λειτουργία αγροκτηνοτροφικών μονάδων αλλά και στην δημιουργία οδικών αξόνων για την καλύτερη πρόσβαση των τουριστών στην Ευρυτανία. Σημαντική ήταν και η ανακοίνωση της υποψήφιας Περιφερειάρχης για την διοργάνωση Φεστιβάλ Νέων στην Περιφέρεια, όπου οι νέοι θα έχουν την δυνατότητα να λαμβάνουν μέρος σε αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες.

Η υποψήφια Περιφερειάρχης τόνισε ότι «Το δημογραφικό θέμα πλήττει και τον Νομό Ευρυτανίας. Κάθε αναπτυξιακή πρότασή μας οφείλει να δημιουργεί κίνητρα για την αντιμετώπιση της κοινωνικής απερήμωσης και αντικίνητρα για την απομάκρυνση των νέων από τον τόπο τους».