Στη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022 στο Υπουργείο Τουρισμού, μεταξύ του Προεδρείου του Συλλόγου Ρουμελιωτών Βόρειας & Ανατολικής Αττικής και της Ευρυτανικής καταγωγής Αγραφιώτισσας αρμόδιας Υφυπουργού Τουρισμού κας Σοφίας Ζαχαράκη, συζητήθηκαν οι ενέργειες και πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν για την ανάδειξη της πολιτισμικής κληρονομιάς, που είναι τα ήθη, τα έθιμα και οι παραδόσεις του λαού της Ρούμελης, μέσω κοινών δραστηριοτήτων.

Η Υφυπουργός υποδέχτηκε με ιδιαίτερη χαρά την Πρόεδρο κα Αγγελική Σκοτίδα, τον Υπεύθυνο Επικοινωνίας, Δημοσίων Σχέσεων και Τύπου  κ. Θεόδωρο Μπριάνη και το μέλος κ. Γιάννη Νιαβή  και άκουσε με μεγάλη προσοχή τις εισηγήσεις – τοποθετήσεις των εκπροσώπων του Συλλόγου. Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υπάρχουσες τουριστικές υποδομές και η ανάγκη να υποστηριχτούν μέσα από την ενίσχυση του ορεινού τουρισμού, το φλέγον θέμα της ενίσχυσης του ιαματικού τουρισμού, το οποίο μπορεί να αναδειχθεί σε πυλώνα ανάπτυξης του τουρισμού στην Ρούμελη και σε όλη την Ελλάδα με την υποστήριξη του Υπουργείου Τουρισμού, το θέμα του οδικού δικτύου και η ανάγκη δημιουργίας καλού οδικού δικτύου, ενώ τέθηκαν επιπλέον, στρατηγικής φύσεως ζητήματα για το μέλλον του αθλητικού και Θρησκευτικού τουρισμού  στην Στερεά Ελλάδα, όπως η διαχείριση των προορισμών και η βελτίωση και προώθηση του τουριστικού προϊόντος, καθώς και ζητήματα που έχουν να κάνουν με την παραδοσιακή γεωργία και κτηνοτροφία, την διατροφή  κ.ο.κ..

 Από την πλευρά της η Υφυπουργός, αφού επεσήμανε την αδήριτη ανάγκη να μείνει ζωντανή η Ρουμελιώτικη παράδοση που περιλαμβάνει τον πολιτισμό που δημιουργήθηκε ανά τους αιώνες και αποτελεί μια πλούσια πολιτισμική κληρονομιά, με πρωτοβουλίες και δραστηριότητες ανά περιοχή ακόμα και κατά την δύσκολη χειμερινή περίοδο, ενημέρωσε τους εκπροσώπους του Συλλόγου ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα σε πολλούς τομείς με αποφάσεις της, ενώ τόνισε ότι ήδη δρομολογείται σχεδιασμός και για το μείζον θέμα του ιαματικού τουρισμού. Τέλος, η Υφυπουργός συμφώνησε στην διοργάνωση Συνεδρίου για την συνολική προώθηση για την ανάδειξη των τοπικών παραδόσεων  και   με την υποστήριξη του Υπουργείου αλλά και άλλων εκδηλώσεων, με την συνδρομή ειδικών επιστημόνων και τοπικών φορέων, προκειμένου να αναδειχθούν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα μείζονα θέματα του τόπου μας.