Συνελήφθησαν 3 άτομα στη Λαμία, για πλαστογραφία και απόπειρα υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης κατά συναυτουργία

1657

Σάλος έχει προκληθεί στην Φθιώτιδα και συγκεκριμένα στη Λαμία  καθώς συνελήφθησαν, στις 21-03-2019 το πρωί, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, τρεις (3) ημεδαποί Έλληνες Ρομά και συγκεκριμένα ένας 24χρονος, μία 42χρονη και μία 24χρονη, κατηγορούμενοι για πλαστογραφία και απόπειρα υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, κατά συναυτουργία.

Σύμφωνα με το LamiaReport, οι Ρομά είχαν ετοιμάσει πλαστά έγγραφα προκειμένου να τα καταθέσουν σε Δημόσια Υπηρεσία στη Λαμία, ώστε ο 24χρονος και η 24χρονη να λάβουν βεβαιώσεις αναπηρίας από την αρμόδια ιατρική επιτροπή και να τους χορηγηθούν αντίστοιχα επιδόματα πρόνοιας!

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, ενεργώντας από κοινού, κατήρτισαν πλαστά έγγραφα Γενικού Νοσοκομείου, θέτοντας σε αυτά πλαστές υπογραφές ιατρών και σφραγίδες, οι οποίες έχουν παύσει να χρησιμοποιούνται από το εν λόγω Νοσοκομείο.

Εγκέφαλος της ιστορίας φαίνεται πως είναι η 42χρονη μητέρα του 24χρονου και της 24χρονης. Από την κατοχή της 42χρονης, κατασχέθηκαν φωτοαντίγραφα των πλαστών εγγράφων του ανωτέρω Νοσοκομείου, όταν εμφανίσθηκε στην Επιτροπή για να περάσει τους μαϊμού – ανάπηρους. Όπως φαίνεται το κόλπο ήταν καλά στημένο και μεθοδευμένο όμως οι επιπόλαιες κινήσεις τους δεν άργησαν να ξεσκεπάσουν την αλήθεια. Αρκετές είναι οι περιπτώσεις που έχουν συμβεί παρόμοια περιστατικά και στο παρελθόν εις βάρος όχι μόνο των πολιτών αλλά ολόκληρης της κοινωνίας. Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.