Απόφαση Γενικής Συνέλευσης 

Οι εργαζόμενοι στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Ευρυτανίας εκφράζουν την ανησυχία τους για την συνεχή μείωση, λόγω συνταξιοδοτήσεων, του μόνιμου προσωπικού στον χώρο εργασίας τους και τις συνέπειες της υποστελέχωσης (από τις 76 οργανικές καλύπτονται μόλις οι 39, – 51%) και της συνεχούς εναλλαγής προσωπικού στη λειτουργία του Φορέα. Στην απόφαση της Γενικής Συνέλευσης αναφέρουν

Χαρακτηριστικά:

«Ανησυχούμε για το μέλλον των συμβασιούχων επικουρικών συναδέλφων μας οι οποίοι προσλήφθηκαν για την αντιμετώπιση του covid-19 αλλά καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες για δυόμιση ολόκληρα χρόνια. Η ελάχιστη, ως 31/12/2022,  τρίμηνη παράτασή που τους δόθηκε από την κυβέρνηση, μας προβληματίζει για τη συνέχεια των συμβάσεών τους στο νέο έτος.Την ίδια ώρα συνάδελφος επικουρικός ο οποίος εργάζεται αδιάκοπα εδώ και 5 έτη απολύεται. Το επιχείρημα ότι δεν μπορεί να παραμείνει έχει ήδη καταρριφθεί διότι στο Υπουργείο Υγείας παρατάθηκαν όλοι ανεξαρτήτως σύμβασης.

Το καλοκαίρι απολύθηκαν άλλοι 10 επικουρικοί συνάδελφοι και οι εργαζόμενοι μέσω ΟΑΕΔ φεύγουν αρχές 2023.

Η έγκριση πρόσληψης επικουρικού προσωπικού για το 2022 περιλαμβάνει μόνο  5 υπαλλήλους. Κοντεύει να βγει το έτος και  καμία διαδικασία δεν έχει εκκινήσει για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Την ώρα που στην Ευρυτανία η ανεργία σπάει κόκαλα, κινδυνεύουμε με την έναρξη του 2023 να μείνουμε ελάχιστοι εργαζόμενοι με άμεσες συνέπειες στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Ήδη υπάρχουν μέρες με μία καθαρίστρια στη βάρδια, ενώ δυσκολίες υπάρχουν και στις  άλλες υπηρεσίες (νοσηλευτικό, μαγειρεία, διοικητικό).

Οι εργαζόμενοι στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Ευρυτανίαςεκφράζουμε την αγωνία και την αγανάκτησή μας, διότι όλα τα παραπάνω, προστίθενται στο καθημερινό άγχος από τη συνεχή έμμεση μείωση του εισοδήματός μας λόγω των τραγικών αυξήσεων στις τιμές των ειδών πλατιάς κατανάλωσης και των τιμών στην ενέργεια.

Απαιτούμε:

  • Γενναία παράταση των συμβάσεων και μονιμοποίηση όλων των επικουρικών υπαλλήλων. Παράταση των συμβάσεων από τον ΟΑΕΔ.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού από τον ΑΣΕΠ χωρίς καθυστερήσεις ώστε να καλυφθούν τα δεκάδες κενά.
  • Αυξήσεις μισθών και συντάξεων πάνω από τον πληθωρισμό. Επιστροφή 13ου-14ου μισθού.
  • Ένταξη στα  Βαρέα – Ανθυγιεινά .
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα. Αφορολόγητο πετρέλαιο στους κατοίκους της Ευρυτανίας.

Συμμετέχουμε:

  • Στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Νομ.Τμήματος ΑΔΕΔΥ Ν.Ευρυτανίας και των Συλλόγων την Πέμπτη 13/10/2022 στην Κεντρική Πλατεία για την ακρίβεια.
  • Στην απεργία της ΠΟΕΔΗΝ στις 20/10/2022 και  την πανεργατική απεργία ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ στις 9/11/2022.
  • Εξουσιοδοτούμε το Δ.Σ του Συλλόγου να προωθήσει υπόμνημα στη Βουλή, για την έλλειψη προσωπικού στο Θεραπευτήριο».