Ανοιχτή Επιστολή – Διαμαρτυρία 

Επιστολή προς τον Υπουργό Εργασίας κ. Κωστή Χατζηδάκη απέστειλε ο Σύλλογος Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων Νομού Ευρυτανίας στην οποία διαμαρτύρεται για τα προβλήματα των συνταξιούχων. Χαρακτηριστικά αναφέρει:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Η αγωνία και η κραυγή των πολιτικών συνταξιούχων και γενικά όλων των συνταξιούχων της Ελλάδας πρέπει να διαπεράσει τις επτασφράγιστες πόρτες ασφαλείας του Υπουργείου σας και να φτάσει στα κλειστά ώτα υμών και των συνεργατών σας. Η επίμονη άρνηση και αδιαφορία σας να δεχτείτε τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτικών Συνταξιούχων αλλά και των άλλων συνταξιουχικών Ομοσπονδιών, να τους ακούσετε και να σκύψετε στα προβλήματα μας και να δεσμευτείτε για τα λογικά και νόμιμα αιτήματα μας, μας κάνει να πιστέψουμε ότι μας θεωρείτε παρίες και πολίτες τελευταίας κοινωνικής τάξης. Ποιους; Εμάς, τους συνταξιούχους που 12 χρόνια βάζουμε πλάτη με τις περικοπές που μας επιβάλλατε, με τα αναδρομικά του 11μήνου που μας δώσατε κουτσουρεμένα και μετά μας τα φορολογήσατε άγρια, με την ανάλγητη περικοπή συντάξεων χηρείας και αναπηρίας, με…με…με… Και σαν να μην φτάνουν όλα αυτά, αρνείστε, παρανομώντας και καταχραζόμενοι από το 2018 μέχρι σήμερα να μας αποδώσετε την εκούσια μηνιαία συνδρομή του κάθε συνταξιούχου μέλους μας των 0,20 ευρώ, το οξυγόνο λειτουργίας και ύπαρξης των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων συνταξιουχικών οργανώσεων. Πιστεύετε κύριε Υπουργέ ότι έτσι θα πάψουμε να σας είμαστε ενοχλητικοί; Πιστεύετε ότι θα απαλλαγείτε από τους συνταξιούχους; Πιστεύετε ότι θα εξοντώσετε το συνταξιουχικό κίνημα;

Μην πλανάστε, κύριε Υπουργέ. Θα μας βρείτε μπροστά σας, αξιοπρεπείς, δυναμικούς, διεκδικητικούς, αλλά και σκληρούς τιμωρούς. Δεν είναι δυνατόν νόμιμα να εισπράττετε τις συνδρομές των συνταξιούχων και παράνομα να τις παρακρατείτε και να μην τις αποδίδετε στους δικαιούχους. Στο κράτος δικαίου της Ελληνικής Δημοκρατίας, όλα τα θεσμικά όργανα, είτε είναι κυβερνητικά εκτελεστικά όπως εσείς, είτε είναι εκπρόσωποι συνταξιούχων όπως εμείς, είναι ανάγκη για την κοινωνική ομαλότητα και λειτουργία να συζητάμε και να δέχεστε τους εκπροσώπους μας σε διάλογο και να αποδώσετε άμεσα χωρίς υπονοούμενα, κωλυσιεργίες και προφάσεις τις συνδρομές των μελών μας στην Ομοσπονδία μας. Το πλαίσιο των αιτημάτων μας πηγάζει από τα συσσωρευόμενα διαρκώς προβλήματα στους συνταξιούχους (ακρίβεια, έλλειψη κοινωνικών παροχών, υποβαθμισμένη υγειονομική κάλυψη, κατώτατη σύνταξη στα 650 ευρώ από 384 ευρώ που είναι σήμερα, πραγματικές αυξήσεις σε όλους τους συνταξιούχους και αυτούς που έχουν προσωπική διαφορά και πλήθος άλλων) σας τα έχει υποβάλλει η Ομοσπονδία μας (Π.Ο.Π.Σ.) αλλά και οι άλλες Ομοσπονδίες συνταξιούχων και ζητούν κι αυτά επιτακτικά τη λύση τους από σας, τους εκπροσώπους του λαού».